Door naar content

Bezoekers najaarsproeverij Grevenbicht aangenaam verrast door Ventisquero Grey Sauvignon Blanc

09 november 2018
Bezoekers najaarsproeverij Grevenbicht aangenaam verrast door Ventisquero Grey Sauvignon Blanc

Bezoekers najaarsproeverij Grevenbicht aangenaam verrast door Ventisquero Grey Sauvignon Blanc

GREVENBICHT - Zaterdag 3 november 2018 Op zaterdag 3 november was Joris Post op uitnodiging van de familie Van Didden afgereisd naar Grevenbicht om in het gemeenschapshuis de jaarlijkse najaarsproeverij te ondersteunen. Met een opkomst van ongeveer 140 personen was er niet alleen vanuit Grevenbicht aandacht voor deze groots opgezette proeverij, zelfs uit Roermond waren geïnteresseerde wijnliefhebbers afgereisd naar het zuidelijkere Grevenbicht. Dit was niet helemaal verrassend gezien het brede en diverse assortiment. Namens De Monnik Dranken presenteerde Joris hier de Grey serie van het wijnhuis Viña Ventisquero en de Tenuta Familia serie van Cantine Pellegrino uit Marsala. Daarnaast stonden er wijnen van Domaine Cibadies, de rode Prieure de Cenac Cahors Malbec en Duffour uit Frankrijk op de proeftafel. Ventisquero Grey Sauvignon Blanc De klassieke Nero d’Avola van Pellegrino en de Grey serie van Ventisquero  werden hierbij  erg goed ontvangen, maar  de bezoekers waren met name verrast door de Grey Sauvignon Blanc. Deze wijn  is afkomstig van een perceel in de Loncomilla wijngaard op één van de terrassen langs de Huasco rivier, aan de rand van de Atacama-woestijn, het droogste gebied ter wereld. Het is een uitgesproken frisse wijn met veel smaak. De structuur en de flinke zuren verlenen de wijn een fraaie spanning die de mineraliteit tot uitdrukking brengt. De afdronk is zuiver en lang en laat een heel klein vleugje ziltigheid na. Een heerlijke wijn, welke uitstekend combineert met  zeevruchten, gerookte zalm of stevige witvis met een beurre blanc! úw topSlijter van Didden Langs deze weg willen wij de familie van Didden graag bedanken voor de goede zorgen. Kosten nog moeite werden gespaard om alle gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. Vanuit eigen catering werden er gedurende de avond bijvoorbeeld diverse hapjes geserveerd.
Back to top