Over deze wijn
De gemiddeld 35 jaar oude druivenstokken van deze expressieve Sauvignon Blanc staan aangeplant op een bodem van grint en leem. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en direct bij aankomst in de kelder geperst. De vergisting gebeurt in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur van 16-17 °C. Daarna laat men de wijn op zijn fijne lies liggen om de wijn complexiteit te geven. Het resultaat is een wijn met fris groene aroma’s van brem en buxus. In de smaak levendig en fris met een mooie lengte. Perfect in combinatie met vis, schaal- en schelpdieren en geitenkaas.
In 1938 startte Eusèbe Biotteau met het maken van wijn op zijn landgoed. Het Château stamt echter uit 1730 en is gebouwd met het in de Anjou zo bekende turfsteen. Zijn liefde en kennis voor wijn gaf Eusèbe door aan zijn zoon en momenteel staat de 4e generatie al aan het roer. De wijngaarden liggen in het dal van de Aubance, een zijrivier van de Loire. Omdat de Biotteau's 200 ha wijngaard bezitten, kunnen ze veel verschillende druivenrassen verbouwen en veel verschillende wijnen maken. Uiteraard allemaal binnen de mogelijkheden van de diverse AOC's in Anjou. Hun roestvrijstalen cuves zijn verschillend in grootte, afhankelijk van de oppervlakte van het perceel. Alle percelen worden separaat gevinificeerd, optimaal rijp en op een specifieke temperatuur, afhankelijk van de druivensoort, de leeftijd van de druiven en het terroir.
Vis, schaal- en schelpdieren en geitenkaas.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Whiskyfestival Zuid-Nederland
Op zondag 7 april 2024 organiseert Mitra-Oirschot voor de 14e keer hét internationale Whisky Festival Zuid-Nederland.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.