Door naar content

Cursusdag VAKO drankenopleidingen bij De Monnik

07 november 2019

Cursusdag VAKO-drankenopleidingen bij De Monnik

OLDENZAAL – Maandag 4 november 2019 Afgelopen maandag, 4 november, vond bij ons in de Monnikskap wederom de cursusdag ‘overig gedistilleerd’ van de VAKO drankenopleidingen plaats. Twee keer per jaar mogen wij de opleiding verzorgen; iets waar wij bijzonder trots op zijn.
VAKO drankenopleidingen
VAKO drankenopleidingen is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland. De VAKO, zoals het instituut in de volksmond kortweg wordt genoemd, werd al in 1951 in samenwerking met het Ministerie van OC&W is opgericht met als doel bewaking en doorgeven van vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld. De VAKO is een onafhankelijk organisatie en gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. Waar andere organisatie alleen opleiden of alleen examens afnemen, verzorgd de VAKO de opleiding en examinering binnen één organisatie. En dat leidt weer tot een volledig op de opleiding aansluitend examen. Voor een ieder die zich serieus met mooi gedistilleerd bezig houdt! Mike Overvliet In onze mooie presentatieruimte De Monnikskap werden in de ochtend de 25 cursisten van de VAKO welkom geheten door Alice Reemst, cursusleidster van de VAKO en Mike Overvliet, werkzaam als accountmanager bij De Monnik Dranken.
Thema buitenlands gedistilleerd
Thema deze cursusdag was buitenlands gedistilleerd, anijsdranken, Gin, Vodka, Rum, Cachaca, Mezcal en Tequila. De theorie werd behandeld en uiteraard werd er ook het nodige geproefd. De dag werd in tweeën geknipt door allereerst een uitgebreide lunch waarna de hele groep, na het zien van de bedrijfsfilm ook nog een rondleiding door ons mooie bedrijf kreeg, verzorgd door Hans Olde Monnikhof. Terug aan tafel wederom theorie en proeven en het was al gauw tegen vieren wanneer de cursisten zich één voor één huiswaarts spoedden. Het was een boeiende en leerzame dag. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en wensen de cursisten ook veel succes met de studie en met het voorbereiden op het examen.
Back to top