Door naar content

Rampur, Mars en Buffalo Trace populair op Whisky Event Eindhoven

01 oktober 2019

Rampur, Mars en Buffalo Trace populair op Whisky Event Eindhoven

EINDHOVEN– Zaterdag 28 september 2019 Dit jaar vond alweer de 8e editie van Whisky Event Eindhoven plaats. De organisatie hiervan is in handen van Slijterij Wijnhandel van der Heijden. Het festival werd gehouden bij het Summa College aan de Sterrenlaan in Eindhoven.
Nieuwe wereld whisky's
Dat Eindhoven een internationale stad is bleek ook uit de bovengemiddelde interesse in whisky's uit niet-traditionele whiskylanden zoals India en Japan. Rampur PX Uit India kon men bijvoorbeeld de Rampur Sherry PX Finish proeven. Deze Indian Single Malt Whisky krijgt een finish op Pedro Ximénez (PX) sherryvaten. Hier heeft een zeer zoete sherry ingezeten met veel tonen van pure chocolade en sultana rozijnen. De whisky van Rampur heeft herkenbare tonen van verse lychees, maar juist door de finish op PX vaten bevat deze whisky meer donkere tonen. Mars Kasei Nog een niet alledaagse whisky is de Mars Kasei. Een Japanse whisky afkomstig van de Mars Shinshu Distillery gelegen op een hoogte van bijna 800 meter in de Japanse Alpen. Het is een zachte en milde whisky en daarmee een heerlijke ambassadeur van de Japanse whiskystijl. De geur van witte bloemen en rijp fruit in combinatie met tonen van honing, groene appel en witte druif in de smaak kon de bezoekers in Eindhoven zeer bekoren. Wist u dat Kasei het Japanse woord voor Mars is, u weet wel; die grote rode planeet Buffalo Trace Ook Buffalo Trace kreeg bijzonder veel aandacht. Dit is een Kentucky Straight Bourbon Whiskey uit Amerika en wordt voornamelijk gemaakt van mais. Dat maakt de Buffalo Trace tot een zachte, ietwat zoete whiskey.
Joris over Whisky Event Eindhoven
Wat ieder jaar weer opvalt is dat het publiek jong is vergeleken met andere festivals. Ook het percentage vrouwen is er hoog. Het blijft mooi om te zien dat ook deze begin twintigers erg kunnen genieten van een mooi product als whisky.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Slijterij Wijnhandel van der Heijden bedanken voor de organisatie van dit zeer geslaagde evenement.
Back to top