Door naar content

Spearhead Whisky nieuw in het assortiment van De Monnik Dranken

17 februari 2022

Klaar voor iets anders? Spearhead is een kneiter van een nieuwe Schotse Single Grain Whisky met 100% malted barley, gedistilleerd in een Coffey Still. Vervolgens gefinished op infrarood getoaste vaten. Dit innovatieve meesterwerk is de ideale begeleider voor je favoriete cocktail of mixer. Maar ook om zo te drinken. Geen regels, anders dan de regels die je zelf maakt. As they say..., change is good!

Distilleerderij

De Spearhead whisky wordt gemaakt in een distilleerderij waar al meer dan 200 jaar innovatieve whisky wordt geproduceerd: De Loch Lomond Distillery. Voor deze nieuwste whisky wordt gebruik gemaakt van 100% gemoute gerst en deze wordt gedistilleerd in een Coffey Still. Hierdoor is het net een beetje anders dan andere whisky en slaat Spearhead een andere weg naar de toekomst in.

Regels

De whiskymakers van Spearhead wilden iets anders doen dan het breken of volgen van de regels. Daarom hebben ze besloten om zelf nieuwe regels te maken.

Hiermee willen ze originaliteit en vooruitgang in de whisky meenemen. Spearheads zijn de drinkers van Spearhead Whisky en worden aangemerkt als ‘free spirits’, oftewel: ‘vrije geesten’! Soms heb je een vrije geest of nieuwe innovatie nodig om tot de beste nieuwe ideeën te komen.

Wat maakt Spearhead anders?

Een single grain whisky van 100% gemoute gerst kom je niet vaak tegen. Maar dat is niet het enige wat Spearhead anders maakt dan andere whisky’s.

De vier unieke karaktereigenschappen van deze nieuwe trendsetter:

Graan:

100% Gemoute gerst ondergaat een lang fermentatieproces van ongeveer 92 uur!

Distilleerderij:

De whisky wordt gedistilleerd via het continue proces in een koperen Coffey Still, niet de traditionele Pot Still.

Rijping:

Alleen vaten die voorheen zijn gebruikt voor de bourbon industrie worden speciaal geselecteerd om een zoeter, lichter karakter in de whisky te krijgen die perfect is voor de cocktail.

Finish:

De rijping eindigt in traditionele en infrarood gebrande vaten, waarin Spearhead zes maanden wordt gefinished. Als een ware “Happy ending” geeft dit de unieke smaak die gezocht werd voor deze whisky!

Infrarood getoaste vaten?

Voor het maken van Spearhead is een samenwerking aangegaan met een kuiperij in Kentucky die vaten selecteert met een specifiek toast level. Die worden voor Spearhead speciaal met infrarood gebrand om een toast level te krijgen die met ‘normaal’ branden van het vat niet mogelijk is.

In the mix!

Spearhead is dé perfecte whisky om te gebruiken om cocktails te maken of om naast je favoriete Craft bier te drinken. Spearhead is daarom ook een whisky die zich uitstekend leent voor de (high-end) horeca. Een paar suggesties?

Spear & Beer

Ingrediënten:

• 50ml Spearhead Whisky
• 300ml Craft bier

Bereidingswijze:

Schenk Spearhead in een whiskyglas en je Craft bier in je favoriete bierglas en drink het naast elkaar. Enjoy!

Rusty Spear

Ingrediënten:

• 50ml Spearhead Whisky
• 150ml Premium Ginger Ale
• Limoenpartje

Bereidingswijze:

Vul een highball glas met ijs. Voeg de whisky toe en vul het glas verder met de premium Ginger Ale. Garneer met een limoenpartje.

Voor meer serveersuggesties: Spearheadwhisky.com/serves

Vanzelfsprekend kun je zelf ook heerlijk experimenteren met Spearhead Whisky!

Proefnotities:  
Neus: Bloemen en donker fruit, zoals cassis en blauwe bes. Vanillestokjes, karamel en donkere chocolade.
Smaak: De whisky heeft een mooi rond mondgevoel. Rode appel en limoen. Vanille fudge en rietsuiker.
Afdronk: Lang en zacht met de smaak van karamel die aanblijft.

Bestelinformatie:

Het product is een regulier bestelartikel, tevens op voorraad en per direct te bestellen.

Art.nr. 107550 SPEARHEAD Single Grain Scotch Whisky 0,70 ltr

Back to top