AMRUT Kurinji Single Malts of India 46% 0,70 ltr |
|
Producent Amrut Distilleries LTD Land van herkomst India |
|
Over dit product
De Kurinji-bloemen zitten genesteld in de heuvels van Zuid-India. Deze bloem bloeit eens in de 12 jaar en vult het weelderige groen van de bergen met een paarse tint zover het oog reikt! Terwijl het water de heuvel afstroomt en dat geldt ook voor de verhalen, omvat elke fles Amrut's Kurinji de bloemige smaak van de paars kleurende bergen waar de bloem vandaan komt. De whisky rijpt in Bangalore op Amerikaans eikenhouten vaten, zo’n 1000 meter boven zeeniveau en onder extreem warme en vochtige omstandigheden. De gemiddelde jaartemperatuur in dit gebied, waar een tropisch savanne en steppeklimaat heerst, is 30°C. Hierdoor versneld het rijpingsproces enorm. Per jaar is het percentage ‘Angels Share’12% tot 15%. Terwijl dit in Schotland bijvoorbeeld 2 á 3% is. Proefnotities: Neus: Wafels, jasmijn, bloemig, kamperfoelie, katoen, fris, fruitig, koriander, komkommer en witte peper. Smaak: Toffee, anijs, nootmuskaat, bakkruiden, gekonfijte gember, vanille, perzik, peren, limoen en honing. Afdronk: Gember, witte peper, eiken. Een mooie lange afdronk, waarna droog met een bittertje. |
|
Amrut Single Malt Whisky In 2004 bracht Amrut Distilleries Ltd de allereerste single malt whisky van India op de markt. De echte doorbraak kwam in 2010 toen AMRUT Fusion Indian Single Malt werd verkozen tot de op twee na beste whisky ter wereld. Over Amrut Distillers Amrut Distillers werd in 1948 opgericht door JNR Jagdale. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Jagdale; JNR werd opgevolgd door Neelkanta en tegenwoordig staat Rakshit aan het roer. De naam Amrut Whisky kan het beste vertaald worden als ‘nectar van de goden’, ‘nectar van het leven’ of ‘drank van de goden’. De distilleerderij is gevestigd in Bangelore, de hoofdstad van de staat Karnataka in het zuidelijke deel van India. Met 8,5 miljoen inwoners is Bangalore de op twee na grootste stad van India. |