BELLUSSI Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG

BELLUSSI Prosecco Superiore Valdobbiadene Brut DOCG

Wijnhuis Bellussi

Appellation Conegliano Valdobiadene

Druiven Glera

Gerechten

Aperitief, amuses, fingerfood, vishapjes, olijven, gevogelte, visgerechten, zeevruchten, charcuterie.

Land van herkomst Italie

Houtlagering Geen

Serveertemperatuur 6 - 8 °C

Over deze wijn

Deze Prosecco Superiore Valdobbiadene is afkomstig van de steile hellingen rond Valdobbiadene, deze uitlopers van de Dolomieten hebben een bodem van afwisselend kalk en klei, er heerst een gematigd koel klimaat door de hoge ligging, met mediterrane invloeden.

De kleur is helder licht goudgeel. 

Geurig, fris en delicaat, expressief, met nuances van exotisch fruit en groene appel.

Fris van smaak, met fijne vruchtenzuren, droog van smaak (minder dan 10gr/ltr. restsuiker) en intens fruitig met een lang aanhoudende afdronk.

Bellussi is een toonaangevende specialist in sprankelende Prosecco's en andere Spumantes. Het bedrijf is gevestigd in Valdobbiadene, het centrum van de Prosecco-productie, in de regio Veneto. Prosecco wordt gemaakt van de gelijknamige druif, ook wel bekend onder de naam 'glera', die zich op de wijnhellingen van deze streek helemaal thuis voelt. Prosecco is verkrijgbaar in divere smaakstijlen, van strakdroog tot zacht zoet. In de geur vinden we aroma's van groene appel, peer, bloemen en honing. Prosecco's worden gemaakt volgens de Charmat-methode, die zich uitstekend leent voor een grootschalige productie.

Bellussi legt zich volledig toe op de productie van hoogwaardige kwaliteit, die toch heel betaalbaar is. Daarom kunnen hun wijnen bij vele gelegenheden geschonken worden. Een bijzondere plaats in het assortiment van Bellussi neemt de Belcanto Spumante Cuvée Rosé en de Cuvée Prestige Brut in.

De naam Bellussi houdt verband met de bijzondere snoeiwijze "bellussare" die van oudsher in deze streek wordt toegepast. De prosecco van Bellussi is trouwens een ideale basis voor allerlei cocktails, zoals de klassieke Bellini-cocktail. Het recept van deze cocktail is afkomstig uit de beroemde Harry's Bar in Venetië.