CHAMPAGNE LANSON Le Green BIO Extra Brut

CHAMPAGNE LANSON Le Green BIO Extra Brut

Wijnhuis Champagne Lanson

Land van herkomst Frankrijk

Appellation Champagne

Druiven Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Houtlagering geen

Gerechten past bij frisse visgerechten als coquilles en langoustines, en zowel bij romige Franse kazen als schimmelkazen als Fourme d'Ambert. Oesters. Gerechten met morieljes en champignons.

Serveertemperatuur 6 - 8°C

Over deze wijn

De druiven voor Le Green BIO komen volledig uit de eigen wijngaarden van Champagne Lanson, Malmaison wijngoed, in het hart van de Vallée de la Marne. Dit wijngoed wordt bewerkt met het uiterste respect voor flora en fauna, bodem, biodiversiteit en mensen en is dan ook biodynamisch gecertificeerd. Het is een van de grootste wijngoederen in de Champagne met deze certificering. Deze ervaringen met duurzame methoden worden door Lanson ook gebruikt in de bewerking van andere wijngaarden en laat de toewijding aan duurzaamheid zien.


De blend bestaat uit pinot noir, chardonnay en pinot meunier en de champagne heeft geen malolactische vergisting ondergaat, waardoor deze heel fruitig, mineraal en fris is. Na de vergisting rijpt Le Green minimaal 4 jaar sur lattes. De dosage is 6 gr/L.


Deze karakteristieke biologische champagne is zuiver, puur en met een prachtige frisheid. De neus is zuiver en geconcentreerd met aroma's van zwarte bes, peer, perzik en citrus. Geleidelijk komen daar minerale tonen, wat rokerigheid en specerijen bij. In de mond zeer levendig, met smaken van rijp fruit als peer, pruim en wat exotisch fruit. De afdronk is lang, fris en mineraal.

Over het wijnhuis Champagne Lanson

Champagne Lanson is opgericht in 1760 en is daarmee een van de oudste champagnehuizen in Reims. Het huis heeft een indrukwekkende geschiedenis, een prachtig gebouw met hypermoderne wijnkelder en uitgebreid gangenstelsel waar meer dan een miljoen flessen champagne liggen te rijpen. De oudste fles die je in het gangenstelsel tegenkomt, komt uit 1904. Daarnaast heeft Lanson vier moderne pershuizen dicht bij de wijngaarden, waar de druiven na de oogst direct verwerkt kunnen worden om de optimale kwaliteit te kunnen waarborgen.

De champagnes zijn van zeer hoge kwaliteit, en worden gemaakt in een unieke, frisse en elegante stijl. De druiven komen uit zo’n honderd cru’s, waarvan 50% uit grands cru’s en premier cru’s, de beste delen van de Champagnestreek. In tegenstelling tot veel andere champagnehuizen heeft de basiswijn weinig tot geen malolactische gisting ondergaan, waardoor de kenmerkende frisse stijl ontstaat. Bovendien rijpen de champagnes van Lanson jarenlang (minimaal 4 jaar), wat beduidend langer is dan het minimum vereiste voor champagne. Zo ontstaat de perfecte fijne bubbel, de complexiteit en elegantie in de wijn.