CHAMPAGNE LANSON Le White Label Sec

CHAMPAGNE LANSON Le White Label Sec

Wijnhuis Champagne Lanson

Land van herkomst Frankrijk

Appellation Champagne

Druiven Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Houtlagering geen

Gerechten als aperitief, bij de brunch, bij pittige gerechten als curry.

Serveertemperatuur 6 - 8°C

Over deze wijn

Met een dosage van 28gr/L valt Le White Label Sec nog in de classificatie 'sec' en niet in de bekendere classicificatie 'demi-sec' (33-50 gr/L). Deze bewuste keuze zorgt voor een mooie balans tussen zoetheid en lichtheid in de champagne.


Voor de blend wordt tussen de 30 en 40% reservewijnen gebruikt, voor consistentie en extra complexiteit. In tegenstelling tot veel andere champagnehuizen ondergaat slechts een klein deel van de basiswijn malolactische vergisting. Na de vergisting rijpt de wijn minimaal 4 jaar sur lattes.


Le White Label is helder goudgeel van kleur. Met aroma's van peer, honing en marsepein, maar ook wat minerale tonen. De wijn heeft een zachte en romige textuur en in de mond komt uiteraard de zoetheid naar voren, maar deze is mooi in balans met de frisheid.

Over het wijnhuis Champagne Lanson

Champagne Lanson is opgericht in 1760 en is daarmee een van de oudste champagnehuizen in Reims. Het huis heeft een indrukwekkende geschiedenis, een prachtig gebouw met hypermoderne wijnkelder en uitgebreid gangenstelsel waar meer dan een miljoen flessen champagne liggen te rijpen. De oudste fles die je in het gangenstelsel tegenkomt, komt uit 1904. Daarnaast heeft Lanson vier moderne pershuizen dicht bij de wijngaarden, waar de druiven na de oogst direct verwerkt kunnen worden om de optimale kwaliteit te kunnen waarborgen.

De champagnes zijn van zeer hoge kwaliteit, en worden gemaakt in een unieke, frisse en elegante stijl. De druiven komen uit zo’n honderd cru’s, waarvan 50% uit grands cru’s en premier cru’s, de beste delen van de Champagnestreek. In tegenstelling tot veel andere champagnehuizen heeft de basiswijn weinig tot geen malolactische gisting ondergaan, waardoor de kenmerkende frisse stijl ontstaat. Bovendien rijpen de champagnes van Lanson jarenlang (minimaal 4 jaar), wat beduidend langer is dan het minimum vereiste voor champagne. Zo ontstaat de perfecte fijne bubbel, de complexiteit en elegantie in de wijn.