EL DORADO Diamond Port Mourant 2010 49,1% 0,70 ltr |
|
Producent Demerara Distillers Land van herkomst Guyana |
|
Over dit product
De traditionele manier van blenden bij Demerara Distillers is ‘blending after ageing’. Hierbij rijpt de rum eerst in het vat, om vervolgens door de Master Blender vermengt te worden tot een prachtige rum. In tegenstelling tot deze traditionele manier, geeft de range ‘Blended in the Barrel’ een unieke kans om een non-traditionele manier van blenden te ervaren. De individuele marques worden namelijk direct na het distilleren vermengd en ook als een blend gerijpt. Alle vier verschillende expressies worden onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen in Guyana gerijpt op ex-Bourbon vaten. Het bottelen op vatsterkte gebeurt ook in Guyana. Deze unieke serie wordt non-chill gefilterd om zo alle unieke en individuele smaakprofielen zoveel mogelijk te behouden. |
|
Het verhaal van rum in Guyana start in 1640 met de introductie van suikerriet door Nederlandse immigranten. Al in 1670 wordt de fundatie gelegd voor de productie van Demerara Rum. Ruim een eeuw later waren er maar liefst meer dan 300 verschillende distillereerderijen, waarbij iedereen zijn eigen unieke rum produceerde met ieder een eigen rum marque welke de herkomst van de rum identificeert. Toen er in de 19e eeuw een onverwachte daling van de suikerprijs kwam in combinatie met de introductie van het belastingstelsel resulteerde dit in een enorme consolidatie van de suiker industrie. Het was economisch niet meer haalbaar om alle suiker landgoederen in bedrijf te houden. Dit leidde er toe dat er in 1942 nog maar negen distilleerderijen over waren. In 1999 was er een laatste fusie van de overgebleven suiker raffinaarderijen en distilleerderijen en werden alle verschillende distillatie stills, apparatuur en expertise getransporteerd naar Demerara Distillers Limited; de enige overgebleven actieve distilleerderij in Diamond, op de oost-oever van de Demerara rivier. |