FRANCOLI Grappa la Visione di Luigi 0,70 ltr

FRANCOLI Grappa la Visione di Luigi 0,70 ltr

Producent Distillerie Francoli

Land van herkomst Italie

Over dit product

La Visione di Luigi is het product wat alles vertelt over Francoli. Je zou kunnen zeggen dat het de belichaming is van het verleden, het heden en de toekomst van het Italiaanse familiebedrijf.

Deze grappa is niet alleen kwalitatief hoogstaand en worden alle grappa bij Francoli al meer dan twintig jaar milieuvriendelijk geproduceerd. Bij La Visione di Luigi zijn ook de fles, het etiket en zelfs de inkt milieuvriendelijk en ten minste Co2 neutraal geproduceerd. Het glas voor de fles is gerecycled en er wordt geen kurk gebruikt. Voor het etiket wordt er gebruik gemaakt van het restmateriaal van de vinaccia.

De jonge grappa is heerlijk fruitig en een voorbeeld hoe kwalitatieve drank 100% duurzaam gemaakt kan worden.

Wanneer je de fles van La Visione di Luigi ziet, neem dan even de tijd om de QR code op de fles te scannen en laat je meenemen in het verhaal en de visie van Luigi!

Proefnotities:

Neus: expressief en fruitig met frisse bloemige tonen. Een plezierig en herkenbaar grappa karakter.
Smaak: Rond, warm en gebalanceerd.
Afdronk: Fruitig en strak.

Serveersuggestie:
Francoli Grappa Luigi's Negroni

In de Italiaanse bergen, net boven het Comomeer, begon de Francoli familie al in 1875 met distilleren. Het was toen Luigi Guglielmo Francoli wie in het bergdorp Campodolcino de eerste druppels grappa uit een ketel liet lopen. De Luigi Francoli distilleerderij zoals wij hem nu kennen en welke tegenwoordig in Ghemme, in de Piemonte, staat, werd in 1951 opgericht. Jaar na jaar werd de productie uitgebreid, werden nieuwe bedrijven opgericht en werden bestaande bedrijven overgenomen. Uiteindelijk resulteerde dit in Gruppo Francoli.

Tegenwoordig is Gruppo Francoli nog steeds in handen van de familie Francoli en een actieve producent en distributeur van onder andere grappa en likeuren. De grappa welke wordt gedistilleerd op Distillerie Francoli wordt gedistilleerd van vast materiaal: gedroogde druivenschil, oftewel vinaccia. Gemiddeld is er zo’n 20 kilogram vinaccia nodig om één fles grappa te produceren. Alle druiven welke worden gebruikt door Distillerie Francoli komen uit de Piemonte regio. De vinaccia arriveert vers, sterk geurend en nog vochtig op de distilleerderij, wat erg belangrijk is om grappa van hoge kwaliteit te produceren. Een traag distillatieproces, waarbij aandacht aan elk detail wordt gegeven, zorgt ervoor dat de grappa haar zachte en kenmerkende smaak krijgt.

Distillerie Francoli was de eerste grappa distilleerderij welke officieel het certificaat ‘Impatto Zero’ kreeg. Dit betekent dat de productie welke hier plaats vindt geen invloed heeft op het milieu. Dit is altijd van belang geweest voor de familie Francoli en is dan ook één van de kernwaardes. De hitte welke wordt gebruikt tijdens het distillatieproces is volledig uit plantaardige brandstof verkregen, wat een neutrale balans betreffende CO2 uitstoot garandeert. Daarnaast helpt de distilleerderij bij het beschermen van meer dan 340 000 vierkante meter bos in Costa Rica.