HAMPDEN Estate Great House Distillery Edition 2024 57% 0,70l |
|
![]() |
Producent Hampden Land van herkomst Jamaica |
Over dit product
Hampden Estate Great House is een unieke botteling waarvan elk jaar een beperkte oplage wordt uitgebracht. Deze rum is een ode aan het legendarische landhuis, dat door Hampden tot het begin van de 20e eeuw werd gebruikt om vaten in te bewaren voordat ze naar Europa of Amerika werden verscheept. Tegenwoordig dient het klassieke huis als ontvangstlocatie voor bezoekers. Deze bijzondere botteling bevat een blend van verschillende vintages en evolueert met elke jaarlijkse editie om het diverse aromatische profiel van Hampden te benadrukken. Proefnotities: Neus: Fris met een vleugje munt, vol exotische tonen en een kruidig karakter. Smaak: Intens fruitig met romige chocoladeaccenten. Ontwikkelt zich rijk en gulzig richting zoetere, verleidelijke smaken. Afdronk: Vol en zacht, met een lange, warme nasleep van kruidigheid en zoetigheid. |
|
Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit. Aan de ene kant kijkt het gebied uit op de Caribische zee en de vruchtbare vlaktes in het noorden. Aan de andere kant, richting het zuiden, bevindt zich Cockpit Country: een volledig ongerept bergachtig gebied bedekt met tropisch bos en de thuisbasis van de laatst overgebleven Jamaicaanse krokodillen, verschillende inheemse vogelsoorten en de gigantische gele staartvlinder. De distilleerderij voelt alsof je een stap terug in de tijd doet, het is onveranderd sinds de 18e eeuw. Het 'Boiling House' is gewijd aan fermentatie. Oude houten vloeren, waar tientallen kegelvormige houten vaten zich bevinden waarin de fermentatie plaastvind. Bij Hampden is fermentatie als een droom voor iedereen die de magie en het mysterie van dit proces kan begrijpen dat meel in brood veranderd, druiven in wijn en gefermenteerd suikerriet in rum. Het proces duurt tussen de 8 en 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen. Dit gebeurt door de wilde gisten welke hier leven en zich reproduceren in de fermentatiekamers. In een andere deel van de distilleerderij bevinden zich Hampden's vier inconische pot stills, welke het hart vormen van de distilleerderij. Aangrenzend aan het hoofdgebouw zijn de rijpingskamers en het grote 'zwembad' waar het pure suikerriet azijn wordt geproduceerd, welke, toegevoegd aan de fermentatiefase, Hampden rum zijn unieke en onmiskenbare aromatische boeket geeft. |