HAMPDEN Estate Pure Jamaican Rum 1753 46% 0,70 ltr |
|
![]() |
Producent Hampden Land van herkomst Jamaica |
Over dit product
Hampden Estate Pure Jamaican Rum 1753 belichaamt bijna drie eeuwen van vakmanschap en traditie, met natuurlijke productie: bronwater, lange fermentatie met wilde gisten, distillatie in koperen pot stills, tropische rijping en zonder toevoegingen. Vol, aromatisch en complex, maar met een toegankelijke 46% alcohol, biedt Hampden 1753 een perfecte kennismaking met het karakteristieke high-ester profiel en het ongeëvenaarde aromatische palet van deze legendarische distilleerderij Proefnotities: Neus: Intens en gelaagd, met een weelderig boeket van tropisch fruit zoals ananas en banaan, verfijnd met subtiele rokerige tonen. Bloemige en plantaardige accenten zorgen voor extra elegantie en complexiteit. Smaak: Rijk en vol, met een mooie balans tussen intensiteit en zachtheid. Rijpe fruittonen domineren, verweven met hints van specerijen en noten, terwijl een frisse, groene toets het smaakprofiel levendig en veelzijdig maakt. Afdronk: Lang en evoluerend, beginnend met delicate bloemige tonen, gevolgd door kruidige en licht zoute accenten. Fris citrusfruit zoals citroen en grapefruit versterkt de afdronk, die afsluit met warme tonen van zoete specerijen en wit fruit. |
|
Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit. Aan de ene kant kijkt het gebied uit op de Caribische zee en de vruchtbare vlaktes in het noorden. Aan de andere kant, richting het zuiden, bevindt zich Cockpit Country: een volledig ongerept bergachtig gebied bedekt met tropisch bos en de thuisbasis van de laatst overgebleven Jamaicaanse krokodillen, verschillende inheemse vogelsoorten en de gigantische gele staartvlinder. De distilleerderij voelt alsof je een stap terug in de tijd doet, het is onveranderd sinds de 18e eeuw. Het 'Boiling House' is gewijd aan fermentatie. Oude houten vloeren, waar tientallen kegelvormige houten vaten zich bevinden waarin de fermentatie plaatsvindt. Bij Hampden is fermentatie als een droom voor iedereen die de magie en het mysterie van dit proces kan begrijpen dat meel in brood veranderd, druiven in wijn en gefermenteerd suikerriet in rum. Het proces duurt tussen de 8 en 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen. Dit gebeurt door de wilde gisten welke hier leven en zich reproduceren in de fermentatiekamers. In een andere deel van de distilleerderij bevinden zich Hampden's vier inconische pot stills, welke het hart vormen van de distilleerderij. Aangrenzend aan het hoofdgebouw zijn de rijpingskamers en het grote 'zwembad' waar het pure suikerriet azijn wordt geproduceerd, welke, toegevoegd aan de fermentatiefase, Hampden rum zijn unieke en onmiskenbare aromatische boeket geeft. |