HAMPDEN Jamaican Rum Overproof 0,70 ltr coffret+2glazen |
|
Producent Hampden Land van herkomst Jamaica |
|
Over dit product
Hampden Estate staat bekend om de grote variatie in rum die zij produceren. Voor deze Hampden HLFC Classic wordt één variant gebruikt. Het is misschien wel de perfecte rum te proeven als kennismaking met de categorie “hoge ester rum”. De rum zit omhuld in een prachtige geschenksverpakking dat ontworpen is als een boek met daarin uitleg over Hampden en tevens twee Hampden tumblerglazen. HLCF staat voor Hampden Light Continental Flavoured. Dit type rum is een van de specifieke stijlen die bij Hampden gemaakt kan worden en heeft een zeer hoog ester gehalte. Bij deze specifieke rum is dat gehalte tussen de 400 en 600 gram per hectoliter pure alcohol. Deze rum is krachtig en dat zie je ook aan het alcoholpercentage van 60%. Maar ondanks dit hoge gehalte, is de smaak verfijnd delicaat en vind je houttonen en kruidigheid terug in het glas. Bronwater, natuurlijke gisten, 100% pot still, Tropische veroudering en suikervrij. Proefnotities: |
|
Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica. Gelegen in het noordwesten van Jamaica, in het gebied van Trelawny, bevindt zich de prachtige distilleerderij van Hampden. Trelawny staat historisch gezien bekend als dé Grand Cru van Jamaicaanse rum en wordt gekenmerkt door een ongelooflijke biodiversiteit. Aan de ene kant kijkt het gebied uit op de Caribische zee en de vruchtbare vlaktes in het noorden. Aan de andere kant, richting het zuiden, bevindt zich Cockpit Country: een volledig ongerept bergachtig gebied bedekt met tropisch bos en de thuisbasis van de laatst overgebleven Jamaicaanse krokodillen, verschillende inheemse vogelsoorten en de gigantische gele staartvlinder. De distilleerderij voelt alsof je een stap terug in de tijd doet, het is onveranderd sinds de 18e eeuw. Het 'Boiling House' is gewijd aan fermentatie. Oude houten vloeren, waar tientallen kegelvormige houten vaten zich bevinden waarin de fermentatie plaatsvindt. Bij Hampden is fermentatie als een droom voor iedereen die de magie en het mysterie van dit proces kan begrijpen dat meel in brood veranderd, druiven in wijn en gefermenteerd suikerriet in rum. Het proces duurt tussen de 8 en 15 dagen en vindt plaats in houten kuipen. Dit gebeurt door de wilde gisten welke hier leven en zich reproduceren in de fermentatiekamers. In een andere deel van de distilleerderij bevinden zich Hampden's vier inconische pot stills, welke het hart vormen van de distilleerderij. Aangrenzend aan het hoofdgebouw zijn de rijpingskamers en het grote 'zwembad' waar het pure suikerriet azijn wordt geproduceerd, welke, toegevoegd aan de fermentatiefase, Hampden rum zijn unieke en onmiskenbare aromatische boeket geeft. |