HUNTER'S Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland

HUNTER'S Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland

Wijnhuis Hunter's

Land van herkomst Nieuw-Zeeland

Appellation Marlborough

Druiven Sauvignon Blanc

Houtlagering Klein deel op hout vergist en gerijpt.

Gerechten Aperitief, asperges, salades, lichte visgerechten.

Jaargang 2023

Serveertemperatuur 9 °C

Over deze wijn

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit Hunter’s wijngaarden in Wairu Valley. Dit deel van Marlborough staat bekend om de rijpe, tropische stijl van zijn Sauvignon Blanc’s.

De oogst strekt zich doorgaans over die weken uit. Na statische klaring van de most vergist het grootste deel in rvs tanks. Een klein deel wordt vergist in grote eikenhouten vaten. Dat verleent de uiteindelijke blend extra mondgevoel en complexiteit. Na een korte rijping op de fijne ‘lie’ worden beide componenten geblend en op het wijngoed zelf op fles gebracht.

Bleek groengeel.

Een opstuivend parfum van groene kruisbessen, granny smith en passiefruit, zesty en rijk.

Supersappig in de mond met een overvloed aan grapefruit, gekonfijte limoen en rabarber. Kortom, een klassieke Marlborough Sauvignon Blanc.

Over het wijnhuis Hunter's

Hunter's uit Marlbourough heeft de reputatie dat ze jaar na jaar wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. Drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaresse Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt. In 1984 was hij zelfs de eerste die Nieuw-Zeelandse wijnen in Europa onder de aandacht bracht. Op 37 jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, Jane besloot zijn werk voort te zetten. Door haar doorzettingsvermogen en de vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland en een groot aantal landen in de wereld.

De productie bedraagt op dit moment zo'n 60.000 dozen (12 fles) waarvan ongeveer de helft wordt geëxporteerd. Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf wat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast. Doel hiervan is: De natuurlijke omgeving in en om de wijngaarden te beschermen, de mensen die in en om de wijngaarden werken en wonen te beschermen en de consumenten die wijnen drinken gemaakt van de druiven uit deze wijngaard, de hoogst mogelijke veiligheid te bieden.

De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken, om aan alle eisen van "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.