LOS VASCOS Chagual Sauvignon Blanc BIO

LOS VASCOS Chagual Sauvignon Blanc BIO

Wijnhuis Los Vascos (DBR Lafite)

Land van herkomst Chili

Appellation San Antonio Valley

Druiven Sauvignon Blanc

Houtlagering Geen houtrijping

Gerechten Ceviche, Aziatische gerechten, witlof salade met appel en walnoot

Jaargang 2023

Serveertemperatuur 8 - 10 °C

Over deze wijn

Chagual is de lokale naam voor de Puya Chilensis, een inheemse plant die veelal groeit op de hellingen in Chili. Het spectaculaire bloemenhoofd van de plant kan meer dan 4 meter hoog worden, waardoor het silhouet ervan emblematisch is voor het landschap van Los Vascos. De plant belichaamt de holistische aanpak van Los Vascos, die van het hele wijngoed een ecosysteem wil maken, goed voor flora, fauna en haar werknemers. Dit is de reden dat de Chagual plant gekozen is als symbool voor de eerste biologische serie van Los Vascos.


De druiven voor deze biologische Chagual Sauvignon Blanc zijn afkomstig uit wijngaarden gelegen in de kustregio San Antonio. De druiven worden 12 uur gemacereerd, om het maximale aromatisch potentieel van de druiven te verkrijgen. Daarna volgt een zachte persing, de most wordt 2 weken in een gekoelde tank bewaard, voorafgaand aan de vergisting. Na fermentatie verblijft de wijn enkele maanden in roestvrijstalen tanks voor botteling.


Dit resulteert in een aromatische sauvignon blanc met een fijne zuurgraad en volop aroma's van limoen, grapefruit, gemaaid gras, tomatensteeltjes en passievrucht. In de mond sappig, met smaken van groene appel en een verfrissende afdronk.

De Chagual wijnen hebben geen capsule rond de hals van de fles, om de impact op het milieu te reduceren.

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.


De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.


Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.