MCPHERSON Chardonnay

MCPHERSON Chardonnay

Wijnhuis McPherson Wines

Appellation Central Victoria

Druiven Chardonnay

Gerechten

Gegrilde kip, vette vis zoals tonijn en zalm, pasta met roomsauzen

Land van herkomst Australie

Houtlagering Enkele maanden in Frans eikenhouten vaten

Serveertemperatuur 8 - 10 °C

Over deze wijn

Vernoemd naar dochter Catriona, die in tegenstelling tot de rest van de familie niet ging werken voor het wijnhuis maar advocaat werd. Tegenwoordig probeert ze naast haar carrière tijd vrij te maken voor weekenden in de wijngaarden bij haar familie. Hier geniet ze het liefst van een glas McPherson Chardonnay.

Afkomstig uit de wijngaarden in de Goulburn Vallei. De wijn ondergaat deels een malolactische gisting, deels een korte rijping op de fijne 'lie' en een deel van de wijn rijpt enkele maanden in Frans eikenhouten vaten. Het resultaat is een goudgele chardonnay, met tropische aroma’s van perzik, meloen en een vleugje toast. Vol en rijk van smaak met een frisse afdronk.

Over het wijnhuis McPherson Wines

McPherson Wines vindt zijn oorsprong in 1968. De jonge Andrew McPherson en zijn vader Jock startten het wijnbedrijf samen, nadat Jock jarenlang had gewerkt voor wijnhuizen in New South Wales. Wijngaarden werden aangekocht in Central Victoria en Murray Darling, in het zuiden van Australië. Naast de eigen wijngaarden werkt men al jarenlang samen met een aantal druiventelers in Victoria die werken volgens de richtlijnen van McPherson. Vader en zoon besloten zich te focussen op populaire druivenrassen zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot en Shiraz. Jock’s jarenlange ervaring in de Australische wijnbouw, stelde hem en Andrew in staat wijnen te produceren die al snel volop internationale waardering kregen.

Het succes van McPherson Wines zorgde ervoor dat dat Andrew McPherson in 2000 besloot een nieuwe, ‘state of the art’ wijnkelder te bouwen in Victoria. Daarnaast kwam wijnmaakster Joanne Nash het team versterken. Onder toeziend oog van Andrew leerde zij de fijne kneepjes van het wijn maken. Sinds 2011 is Joanne chef wijnmaker bij McPherson Wines. Door druiven afkomstig uit hoger gelegen wijngaarden in Strathbogie Ranges te combineren met druiven uit de lager gelegen percelen in de Goulburn Vallei, weet wijnmaakster Joanne fruitige, gebalanceerde en moderne Australische wijnen te produceren.

Vandaag de dag is het wijngoed nog steeds in handen van de familie McPherson. Andrew’s vrouw Nicole, dochter Alexandra, en zoon Angus zijn nauw betrokken bij de wijnproductie van McPherson Wines. De McPherson Family wijnen zijn vernoemd naar de verschillende familieleden, waarbij iedereen wijn een weerspiegeling is van het betreffende familielid.