![]() |
MONTECILLO 22 Barricas Rioja Gran Reserva |
|
Wijnhuis Bodegas Montecillo Land van herkomst Spanje Appellation Rioja Druiven Tempranillo, Graciano, Garnacha, Mazuelo Houtlagering 34 maanden op Frans eikenhout Gerechten Pulled pork, gestoofde kalfswang en oude kazen Jaargang 2017 Serveertemperatuur 16-18°C |
|
Over deze wijn
Een indrukwekkende Gran Reserva, waarvan er jaarlijks slechts 6.600 flessen (22 barricas/vaten) gemaakt worden. De wijn is een blend van tempranillo (45%), graciano (35%), garnacha (10%) en mazuelo (10%) en elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd en rijpt minimaal 34 maanden in nieuwe Franse eiken vaten. Vervolgens worden de 22 beste barricas/ vaten geselecteerd, waarvan de blend voor deze Gran Reserva wordt gemaakt. Hierna volgt een flesrijping van minimaal 42 maanden. Het resultaat is een diep kersenrode wijn met een mooie, complexe neus van rijp zwart fruit (zwarte bes, blauwe bes, pruim), vanille, toffee en mooie houttonen. In de mond is de wijn vol, evenwichtig en elegant, met frisse zuren, zijdezachte tannines en een indrukwekkende finale. |
|
|
Over het wijnhuis Bodegas Montecillo
De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl. De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta. Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas. |
|