MONTECILLO Edicion Limitada Garnacha Blanca

MONTECILLO Edicion Limitada Garnacha Blanca

Wijnhuis Bodegas Montecillo

Land van herkomst Spanje

Appellation Rioja

Druiven Garnacha Blanca

Houtlagering 7 maanden op Frans eikenhout

Gerechten tapas, gegrilde vis als zeebaars, kip (uit de oven)

Jaargang 2023

Serveertemperatuur 8 - 10°C

Over deze wijn

De druiven worden met de hand geplukt en na korte schilinweking, worden de druiven zacht geperst. Het vrij uitgelopen sap vergist in betonnen vaten en blijft vervolgens 5 maanden in contact met de lie. Vervolgens rijpt de wijn 7

maanden op de fijne lie in nieuwe vaten van Frans eikenhout die licht getoast zijn met om de 2 dagen bâtonnage. Na botteling van de wijn rijpt deze nog minimaal 6 maanden op de fles in de ondergrondse kelders.


De kleur is helder strogeel met gouden reflecties. In de neus complexe en elegante aroma’s van bloemen, gebakken appel, nectarine en tonen van vanille en toast. Zacht en soepel in de mond, met een volle, bijna romige structuur. De frisse zuren zorgen voor een perfecte balans tussen het rijpe witte fruit en de verfijnde tonen van rijping op Frans eikenhout. Met een

lange, levendige afdronk en een subtiele minerale toets die het geheel extra karakter geeft.


Over het wijnhuis Bodegas Montecillo

De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. De Bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. Voor meer dan 140 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar de traditie en de liefde voor wijn maken, de basis vormen voor het succes en vakmanschap van het wijnbedrijf. De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja stijl.


De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in de Rioja Alta. Het vakmanschap en de unieke tradities van het wijnbedrijf werden doorgegeven van vader op zoon tot en met 1973 toen de Navajas familie het bedrijf verkocht aan Osborne. Momenteel wordt de scepter nog steeds gezwaaid door Osborne, echter zijn de tradities van de bodegas en het gevoel voor vakmanschap niet verloren gegaan. Net als zo'n 140 jaar geleden zijn de familiare fundamenten, gevoel voor vakmanschap en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen. Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas.