NEGRO Roero Riserva Ciabot San Giorgio |
|
Wijnhuis Azienda Agricola NEGRO Angelo & Figli Appellation Roero Druiven Nebbiolo Gerechten Rood vlees in rijke saus, langzaam gegaard varkensvlees, ham, gedroogde worst, gegrilde kip. Land van herkomst Italie
Houtlagering 20 maanden barrique Serveertemperatuur 16 - 18 °C |
|
Over deze wijn
De heuvels met de Nebbiolo-druiven voor deze wijn liggen in de Roero. De wijnstokken staan daar aangeplant op een zanderige ondergrond, waardoor de wijn iets vriendelijker overkomt. De oogst vindt plaats in de maand oktober. De vergisting geschiedt gedurende 20 dagen geheel op traditionele wijze, daarna volgt rijping op eikenhouten vaten. Het resultaat is een granaat rode wijn met veel structuur en mooie tannines. In de neus aangename aroma's van rood fruit, viooltjes, balsamico en aardse tonen. De wijn is elegant en vol van smaak met zijdezachte tannines en een lange afdronk. |
|
Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven favorita (vermentino) en arneis en de rode druivensoorten nebbiolo, barbera, bonarda, brachetto en dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaarden, verdeeld over verschillende percelen: onder andere de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero, de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen. De vele prijzen die deze karaktervolle wijnen hebben gewonnen, staan op het conto van Giovanni Negro. Hij wijdt zich met grote passie aan het nóg beter maken van de wijnen omdat het altijd nóg beter kan, vindt hij. Maar dat doet hij niet alleen. De hele familie doet mee: zijn zoon Gabriele is verantwoordelijk voor de wijngaarden; Angelo maakt samen met zijn vader de wijn; dochter Emanuela is verantwoordelijk voor de exportmarkt; Giuseppe voor de Italiaanse markt en zijn vrouw Marisa ontvangt bezoekers in de wijnkelder Santa Anna in Monteu Roero. De geschiedenis van de Azienda Agricola Negro Angelo e Figli begon in 1670 toen Giovanni Dominico Negro de eigenaar was van wat nu het Perdaudin landgoed heet, een huis met een oven, een dorsvloer, een kelder en omringd door wijngaarden. Momenteel ligt het hart van het familiebedrijf in de Cascina Riveri wijnkelder in het kleine gehucht S. Anna. Hier worden de wijnen gemaakt. Daar is ook het wijnproeflokaal waar gasten de wijnen kunnen proeven en de mensen kunnen ontmoeten die de wijnen maken. |