OLD BALLANTRUAN 10YO Speyside Single Malt Peated 0,70 ltr.

OLD BALLANTRUAN 10YO Speyside Single Malt Peated 0,70 ltr.

Producent Old Ballantruan

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk

Over dit product "Old Ballantruan" Speyside Glenlivet Single Malt Scotch Whisky is slechts één van een handvol geturfde malt whisky's uit de regio Speyside.

Na 10 jaar 'slapen' in zorgvuldig uitgekozen eikenhouten vaten, is deze whisky gebotteld op 50%, zonder chill-filtratie om zijn smaak lagen te behouden (inclusief de turf).

Kleur: Warm-goud.
Neus: Hints van "turflucht" kampvuren en subtiele tonen van citrusfruit.
Smaak: Zachte, droge turf met tonen van lemon cheesecake, cacao en spritsen.
Afdronk: Aanhoudend rokerig met turf en een lichte kick van peper.
Over de producent Old Ballantruan Old Ballantruan wordt gestookt in de prestigieuze Speyside Glenlivet whisky regio uit "heavily peated barley" en heeft een uniek zoet rokerig karakter. Old Ballantruan is een rariteit, want de Speyside Glenlivet regio brengt slechts enkele "peated" whisky's voort. Old Ballantruan dankt zijn naam aan de gelijknamige bron waaruit het water wordt geput voor de bereiding van deze malt.

Zowel Old Ballantruan Unaged als de 10 Years Old combineren de wat zoetere tonen van Speyside whisky met het rookkarakter van peated whisky, echter zonder de nadrukkelijke, wat jodiumachtige tonen van peated Islay whisky. Het resultaat is Old Ballantruan's unieke zachte zoet-rokerige karakter. Old Ballantruan wordt gebotteld op 50% alcohol, voor behoud van alle subtiele smaaknuances uit het distillaat.

In het stroomgebied van de Spey zijn meer dan de helft van alle Schotse malt whisky distilleerderijen gevestigd. Speyside malts hebben veelal zoete tonen met fruitige smaaknuances en een subtiel, delicaat aroma.

Centraal in de Speyside regio ligt het prestigieuze Speyside Glenlivet gebied. De natuurlijke omgeving van dit gebied, met zuiver water en de hoge ligging met zuivere lucht, draagt bij aan de smaak van Old Ballantruan "Peated" Speyside Glenlivet Single Malt.