PERRACHON Morgon A.C. Corcelette |
|
Wijnhuis Laurent Perrachon Appellation Morgon Druiven Gamay Serveertemperatuur 13 - 15 °C Land van herkomst Frankrijk
Gerechten Boeuf Stroganoff/Bourguignon, wild gerechten |
|
Over deze wijn
De wijnstokken voor de Morgon Corcelette zijn gemiddeld 50 jaar oud en staan in de Corcelette-wijngaard waarvan de bodem bestaat uit graniet en leisteen. De wijngaard ligt op het westen. De oogst gebeurt met de hand en machinaal maar er wordt ook nog een selectie van de druiven gedaan bij de wijnkelder op de sorteertafel. De Druiventrossen worden voor 30 à 45 % ontsteelt. Fermentatie duurt tussen de 12 en 15 dagen en met dagelijks overpompen en battonage. De wijn wordt verder opgevoed in betonnen vaten en in grote houten foeders gedurende 9 maanden. De kleur van de wijn is granaat rood. In de geur ervaart u de aroma's van donkere kersen, frambozen en rozenblaadjes, die zich heerlijk ontwikkelen als de wijn zuurstof krijgt. In de mond ervaart u een wijn met een stevige body van rijpe en sappige kersen, perzik en pruimen. Ook herkent u lichte tonen van tabak en specerijen. De tannines en zuren zijn mooi met elkaar in balans en zorgen voor een aangename afdronk. Een serieuze Beaujolais die 8 tot 10 jaar plezier zal geven. |
|
Het domaine Laurent Perrachon werd opgericht in 1877 door de familie Perrachon, echter in de geschiedenisboeken van de Juliénas komt de naam Perrachon als wijnmaker al in 1601 voor. Nu staat de vijfde en zesde generatie wijnmakers aan het roer van dit familiedomein, waar traditie en kennis van de voorouders in ere wordt gehouden met als belangrijkste doel: de essentie van het terroir tot uiting brengen in de wijnen. |