PERRACHON Morgon Cote du Py |
|
Wijnhuis Laurent Perrachon Appellation Beaujolais Druiven Gamay Serveertemperatuur 16 - 18 °C Land van herkomst Frankrijk
Gerechten Boeuf Stroganoff/Bourguignon, wildgerechten, eend. |
|
Over deze wijn
De wijnstokken voor de Morgon Côte de Py zijn gemiddeld 50 jaar oud en staan in de Côte de Py-wijngaard aan de voet van de Py heuvel, waarvan de bodem bestaat uit schist, graniet en blauwe harde stenen (rotsachtig). De oogst gebeurt met de hand en de druiventrossen worden in de wijngaard gesorteerd op de sorteertafe. De opbrengst per oogst is ca. 38-40 hectoliter per hectare. De druiventrossen worden voor 50% ontsteeld. Fermentatie duurt tussen de 15 en 18 dagen en met dagelijks overpompen en battonage. De wijn wordt opgevoed in Frans eikenhouten vaten gedurende 12 maanden en daarna 3 maanden in grote houten foeders. De wijn heeft een heldere, paars getinte kleur. De typische aroma's en smaken van kersen met peperige tonen zijn goed met elkaar verweven. Een elegante complexe wijn met lang aanhoudende smaken. |
|
Het domaine Laurent Perrachon werd opgericht in 1877 door de familie Perrachon, echter in de geschiedenisboeken van de Juliénas komt de naam Perrachon als wijnmaker al in 1601 voor. Nu staat de vijfde en zesde generatie wijnmakers aan het roer van dit familiedomein, waar traditie en kennis van de voorouders in ere wordt gehouden met als belangrijkste doel: de essentie van het terroir tot uiting brengen in de wijnen. |