PHEBUS Gran Reserva Merlot Patagonia

PHEBUS Gran Reserva Merlot Patagonia

Wijnhuis Bodegas Fabre

Appellation Patagonië

Druiven Merlot

Gerechten Gegrild rood vlees (BBQ).

Land van herkomst Argentinie

Houtlagering 12 maand Frans eiken

Serveertemperatuur 16 - 18 °C

Over deze wijn De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Alto Valle de Rio Negro, Patagonia. Voor deze wijn vindt in december een groene oogst plaats en wordt het aantal trossen beperkt voor meer concentratie. Van 8 tot 16 april worden de druiven met de hand geoogste. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo in de druiven niet te beschadigen. Er vindt een dubbele selectie plaats, allereerst van de trossen en vervolgens druif voor druif. Allereerst laat men de druiven bloeden voor een concentratie van het sap. Vervolgens vindt vóór de vergisting een koude schilwerking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 10 - 12 °C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26 - 28 °C gedurende 30 dagen. Hierbij wordt de wijn viermaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 100% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken. De wijn heeft een intens rode kleur. Het is een elegante wijn met complexe aroma's van donker rode bosvruchten met hints van vanille en koffie. De smaak is mooi in balans, met een verfijnde structuur, mooi verweven zijdeachtige tannines en een heerlijke, lange afdronk.
De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren '90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij één van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort. Toewijding en persoonlijke stijl zijn de essentiële elementen voor de kwaliteit waar Phebus voor staat. Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de "savoir faire: uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé's passie en kennis stellen hem instaat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden. De druiven voor de wijnen die Phebus produceert, komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Rio Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.