VILLA TRASQUA Trasgaia Rosso di Toscana BIO |
|
Wijnhuis Villa Trasqua Land van herkomst Italie Appellation Toscana Druiven Sangiovese, Cabernet sauvignon, Cabernet franc Houtlagering 24 maanden op barriques van Frans eiken. Gerechten Rood vlees, wildbraat als haas en gelardeerde fazant, harde belegen kazen. Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 ⁰C |
|
Over deze wijn
Vergisting bij 26-28°C in conische houten gistkuipen van 5.000 l, met 22-25 dagen schilcontact, gevolgd door een rijping van minstens 24 maanden in Frans eiken barriques. Het proces wordt afgerond met een rijping van minstens 12 maanden op fles. Levendige robijnrode wijn met een lichte granaatrode tint. In de neus rijke aroma's met tonen van bosvruchten, rijpe zwarte kersen, bosbessen, met een vleugje vanille, nootmuskaat, zwarte en roze peper, vers gebrande koffiebonen en leer. Eenmaal in de mond valt de prachtige structuur op van deze rode wijn. Gebalanceerd, met een lichte rokerige toon Een harmonieuze en elegante wijn met een lang aanhoudende afdronk. |
|
Over het wijnhuis Villa Trasqua
Villa Trasqua is opgericht in 1965. De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen. De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team. |