![]() |
VILLA TRASQUA Trasolo Rosso di Toscana BIO |
![]() |
Wijnhuis Villa Trasqua Land van herkomst Italie Appellation Toscana Druiven Merlot Houtlagering 24 maanden op barriques van Frans eikenhout Gerechten Rood vlees, stoofvlees, gegrild varkensvlees en gerijpte kazen. Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 ⁰C |
Over deze wijn
Vergisting bij 26-28°C in conische houten gistkuipen van 5.000 l, met 22-25 dagen schilcontact. Rijping van minstens 24 maanden in Frans eiken barriques. Het proces wordt afgerond met een rijping van minstens 12 maanden op fles. Intens robijnrood van kleur. Krachtig in de neus, met aroma’s van viooltjes, pruimen, rijpe zwarte kersen, zwarte bessen, geroosterde koffiebonen, kaneel, roze peper en tabak. Elegant en geconcentreerd van smaak, fluwelig en mineraal met rijpe tannines en een lange afdronk. |
|
Over het wijnhuis Villa Trasqua
Villa Trasqua is opgericht in 1965. De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen. De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team. |