WATERFORD Ballyroe 1.1 50% Single Farm Single M. Whisky 0,70 |
|
Producent Waterford Whisky Land van herkomst Ierland |
|
Over dit product
An Baile Rua is de Keltische naam voor de Ballyroe Farm, wat ‘rode hoeve’ betekent. Simon Neville bewerkt hier al zo’n 40 jaar de akkers en graslanden. Het ligt zo’n 8 kilometer ten noorden van Wexford en op een steenworp afstand van The Blackwater – een 169 kilometer lange rivier, welke bekends staat als één van de beste plekke om zalm te vissen in Ierland. De grond van de boerderij van Simon is afgeleid van zand en modderstenen, wat zorgt voor een uitdagend terroir in drogere jaren, maar tegelijkertijd is het resultaat van de whisky fruitig en bloemig. Deze whisky is de eerste editie van de eerste release afkomstig van de Ballyroe boerderij. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in februari 2021 en 4 jaar, 6 maanden en 30 dagen gerijpt. Vat samenstelling: Proefnotities: Téiroir code: |
|
Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten. Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd. Beperkte beschikbaarheid. |