WATERFORD Organic Gaia 2.1 50% 0,70 ltr |
|
Producent Waterford Whisky Land van herkomst Ierland |
|
Over dit product
Organic Gaia 2.1 is de tweede uitgave in de 'Arcadian Series'. Hierin worden boeren gezocht welke buitenbeentjes zijn; inspirerende telers wiens ethos en manier van leven het land en de oude manieren respecteert, waarbij het nastreven van pure smaken boven de kwantiteit van opbrengsten staat. Vernoemd naar Gaia, de oermoeder, een personificatie van Moeder Aarde zelf. Een gepaste naam voor Ierlands enige whisky welke enkel en alleen is gedistilleerd van gecertificeerde biologische Ierse gerst. Voor deze editie hebben de boeren Jason Stanley, Paddy Tobin, Trevor Harris, John Mallick, Pat Booth & Alan Jackson de handen in elkaar geslagen. Gezien de lage opbrengst van biologische gerst, is het belangrijk om te weten dat de gewassen van de verschillende boerderijen voorafgaand aan de distillatie als één batch worden gecombineerd. Geoogst in de zomer van 2015 en 2016, gedistilleerd in maart 2017, gebotteld in augustus 2021 en 4 jaar, 2 maanden en 7 dagen gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen. Vat samenstelling: Proefnotities: Téiroir code: |
|
Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten. Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd. |