Door naar content

Haven van Hellevoetsluis decor voor Wijn & Spijs avond met de wijnen van Lorgeril Châteaux du Sud

28 november 2017
Wijn en Spijs Lorgeril wijnen haven Hellevoetsluis

Haven van Hellevoetsluis decor voor Wijn & Spijs avond met de wijnen van Lorgeril Châteaux du Sud

Op vrijdagavond 24 november 2017 organiseerde úw topSlijter Breur uit Hellevoetsluis een Wijn & Spijs avond. De avond vond plaats bij  WSV Helius. Deze watersportvereniging heeft niet zomaar een kantine, maar een ontzettend leuk eetcafé genaamd Cillie. Naast een mooie vermelding in 'De Gouden Pollepel' van het Algemeen Dagblad heeft het eetcafé van chefkok Kenneth Roerade ook een waanzinnig mooi uitzicht. De 40 aanwezige gasten werden door Isabelle Barnhoorn, onze Accountmanager Slijterij & Wijnhandel, voorzien van alle benodigde informatie over de wijnen. Bij iedere wijn werd een heerlijk bijpassend hapje geserveerd. De avond begon met een prachtige Picpoul de Pinet, begeleid met een verse oester.  De '1620-serie' van Lorgeril viel waanzinnig in de smaak bij de gasten.  Zo combineerde de witte '1620' wijn gemaakt van de chardonnay en viognier druif heerlijk met Quiche gemaakt van zalm. En ook de Lorgeril 1620 Syrah – Viognier gecombineerd met Parmaham en walnoot sprong er boven uit. Er volgenden nog vele heerlijke combinaties. Voor het dessert had slijter Sjaak Breur gekozen voor een mooie PX sherry van Osborne. Sjaak werkt veel samen met de lokale middenstand, zo ook hier. Isolde Charlotte van Charlotte's Bakery had een mooie tafel ingericht met goede thee en hoogwaardige chocolades. Bij de Pedro Ximenez had Isolde  chocolade met amarena-kers gemaakt. Een hemelse combinatie! Tot slot sloot Isabelle de avond af met een quiz over Lorgeril – Châteaux du Sud. In de finale ging het om 2 dames die goed hadden opgelet tijdens de proeverij. De benaderingsvraag; 'hoeveel hectare beslaat het wijnhuis Lorgeril?' werd met slechts 10 hectare verschil benaderd. De winnares ging met een mooie magnum fles rode wijn naar huis. Via deze weg willen wij topSlijter Sjaak Breur, WSV Helius en Charlottes Bakery hartelijk bedanken voor de goed georganiseerde en smakelijke proeverij.
Back to top