Door naar content
Uitgelicht

Alle merken

Unique taste

Spirits

Geniet van het moment

De Monnik Dranken importeert vanuit verschillende landen en continenten bekende drankmerken. Wij zijn hierbij altijd op zoek naar merken, die iets toevoegen aan ons assortiment en daarnaast passen bij de filosofie van ons familiebedrijf.

De Monnik Dranken wint Spirits Distributor of the Year 2020 Award

De Monnik Dranken is door het internationale platform ‘The Spirits Business’ verkozen tot Spirits Distributor of the Year 2020. Middels een virtuele award-uitreiking presenteerde het gerenommeerde platform de winnaars van de Spirits Business Awards. We zijn uiteraard bijzonder trots dat De Monnik Dranken deze award in de wacht heeft gesleept.
Lees het hele bericht

57 medailles op ISC 2020 voor eigen import merken DMD

Tijdens de International Spirit Challenge ontvingen de eigen importmerken van De Monnik Dranken maar liefst 57 medailles. De ISC wordt gezien als meest prestigieuze en invloedrijkste competitie voor sterke dranken ter wereld.
Lees het hele bericht

Beste bartenders ter wereld waarderen import merken De Monnik Dranken

Drinks International onderzoekt jaarlijks welke merken het meest trendy zijn in de internationale bartender scene. Het onderzoek is gehouden onder bareigenaren, hoofd bartenders en barmanagers van de 109 meest exclusieve high-end bars ter wereld. Het rapport geniet dan ook een uitstekende reputatie in de drankenindustrie.
Lees het hele bericht

Horecava 2020, een goed begin van het jaar voor De Monnik Dranken!

AMSTERDAM – 13 t/m 16 januari 2020 Maandag 13 t/m donderdag 16 januari 2020 vond de 64ste editie van de Horecava -de grootste en meest toonaangevende horecavakbeurs van Nederland- plaats. Voor De Monnik Dranken was het de 27e editie en vanzelfsprekend waren wij wederom goed vertegenwoordigd met een vernieuwde stand in de RAI te Amsterdam.
Lees het hele bericht

Veel belangstelling voor spirits De Monnik Dranken op Perfect Serve Barshow 2019

Op 21 en 22 mei vond de 6e editie van de Perfect Serve Barshow plaats. Het Westerpark in Amsterdam was twee dagen lang ‘the place to be’ voor horecaprofessionals, cocktailliefhebbers en thuisbartenders. Zij komen naar Amsterdam voor hun jaarlijkse shot aan inspiratie en kennis. Voor zowel de consument als de pro vormen de seminars, tastings en het bezoeken van de vele stands dé perfecte cocktail van entertainment en educatie.
Lees het hele bericht

Geslaagde jubileumeditie van 20ste International Whisky Festival Den Haag!

In het weekend van 15 t/m 17 november 2019 vond in de Grote Kerk in Den Haag alweer de 20e editie van het International Whisky Festival plaats. Het festival werd in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de “Godendrank” whisky en is heden ten dage uitgegroeid tot een evenement waarbij meer dan 6.000 bezoekers, verspreid over vijf sessies, genieten van honderden verschillende levenswateren!
Lees het hele bericht

Art of Drinks

De Monnik Dranken (DMD) maakte onlangs bekend een nieuw live platform op drankgebied te ontwikkelen. Voor dit nieuwe platform, genaamd The Art of Drinks, heeft DMD de samenwerking gezocht met Albert van Beeck Calkoen, die als partner en directeur de ontwikkeling van dit platform gestalte gaat geven.
Lees het hele bericht

Contact

Frans geeft je graag advies

Wij staan altijd voor u klaar. Heeft u een vraag? Dan kan Frans deze beantwoorden!

Spiritnieuws

Glen Scotia komt met Campbeltown Festival Editie 2021!

Ter ere van het jaarlijkse Campbeltown Malts Festival brengt Glen Scotia een gelimiteerde festival-editie uit. Dit keer geen geturfde, maar ongeturfde variant met een finish op wijnvaten uit de Bordeaux. Deze inmiddels beroemde festival-botteling is momenteel onderweg naar Nederland.
Lees het hele bericht

10 jaar Slijterij Vidra gevierd met Glengoyne, Tamdhu & Smokehead

Het is alweer 10 jaar geleden dat Bart en Jacqueline Slijterij Vidra overnamen. Daarom vond er ter gelegenheid van dit jubileum een mooie online whiskyproeverij plaats. Namens De Monnik Dranken was Joël de Kock naar Wervershoof afgereisd en hij had een aantal heerlijke whisky’s van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead meegenomen. Bart van Slijterij Vidra had zelf nog een bijzondere verrassing onder de whiskytafel staan.
Lees het hele bericht

Zaandam maakt kennis met wereld van rum

Het zijn zware tijden voor de horeca. En juist daardoor ontstaan er mooie initiatieven, zoals in Zaandam. Hier sloegen Café Swart en Slijterij Vonk de handen inéén en organiseerden gezamenlijk een mooie online rum-proeverij. Op deze manier blijven de mensen toch een beetje betrokken bij de horeca.
Lees het hele bericht

Edammers genieten van Gin-Tonic Pubquiz

Alweer voor de 3e keer dit kalenderjaar organiseerden de Edamse horecazaken De Prinsenbar, Thomas Café en De Beurs Eten & Drinken een online proeverij. Dit keer in samenwerking met Slijterij De Stient uit Volendam. In Edam konden op zaterdagavond 10 april 2021 ruim 70 liefhebbers genieten van gin, gin-tonic met tussendoor een leuke pubquiz.
Lees het hele bericht

Geslaagde whisky & rum proeverij bij De Flessenzaak in Hoofddorp

Op vrijdag 9 april 2021 vond er een online whisky- en rum-proeverij plaats bij Slijterij De Flessenzaak in Hoofddorp. Ruim 30 personen hadden een houten proefkistje gekocht, met daarin 4 sample-flesjes rum, 4 sample-flesjes whisky, een toegangscode voor de zoom-tasting en als laatste; een leuke culinaire verrassing! Het werd een mooie avond, waarbij de laatste rum zorgde voor een overweldigend eind.
Lees het hele bericht

Schrijf u in voor
onze nieuwsbrief

Ik heb interesse in de volgende onderwerpen:
Back to top