Door naar content
Filliers Barrel Aged Genever

In 2018 introduceert Filliers een nieuwe reeks Premium Genevers. Hiermee werd het product jenever een nieuw leven in geblazen. Jenever wordt nog steeds vaak als oubollig ervaren, maar daar is bij de Premium en Barrel Aged Genevers van Filliers niets van terug te vinden.

Een product met een modern uiterlijk en geweldige smaak. Oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar Barrel Aged. Deze serie biedt een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link met een goede single malt whisky meteen kan worden gelegd!

Filliers Barrel Aged Genever: De ontbrekende link

Jenever kan worden gezien als de ontbrekende link tussen gin en whisky. Net als whisky, wordt jenever uit graan gedistilleerd. Daardoor krijgt de drank een rijpe en ronde smaak. Net als bij gin, wordt bij jenever een vleugje distillaat van de jeneverbes toegevoegd, waardoor het palet frisse en kruidige tonen krijgt. Tot slot, kan jenever ook rijpen in eiken vaten, waardoor de zijdeachtige smaak ontstaat die zo kenmerkend is voor de beste single malt whisky’s.

Filliers Distillery

In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij.

In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd.

De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Hiermee wordt gewaarborgd dat men op de Filliers distilleerderij op dezelfde beproefde ambachtelijke wijze als weleer blijft werken. Daarbij heeft men (bijna) het gehele proces – van de graanverwerking tot het bottelen – in eigen hand.

Vanaf het ontstaan van het bedrijf is de familie Filliers niet alleen gaan produceren, maar zijn er ook veel nieuwe producten ontwikkeld. Zo hebben zij naast de Barrel Aged Genevers, de graan- en fruit-jenevers, advokaat en een flink aantal premium spirits, zoals de single malt whisky, gin en vodka.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top