Door naar content
Filliers Advokaat

In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers (derde generatie Filliers), het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery.

Advocaat

Advokaat is een ei likeur. En is net als jenever voornamelijk in Nederland en België. Vrijwel nergens ter wereld wordt het ook in de dikke variant die wij kennen verkocht.

De Filliers Advokaat is een romige milde likeur die op traditionele wijze en in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. Dus met verse eieren en uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Streekproduct uit Oost-Vlaanderen

Sinds 2017 ontving de Filliers Belgian Advokaat het officiële VLAM-kenmerk ‘Streekproduct uit Oost-Vlaanderen’

Trend

De laatste tijd zien we dat het drankje weer meer en meer bekendheid krijgt. En terecht! Het is namelijk erg lekker. Was het eerst “wat oma nam op zondag”, dat is nu gegroeid naar de guilty pleasure. Het is bij veel mensen terug te vinden op de keukentafel.

Met slagroom, in gerechten of cocktails

Deze likeur kun je op verschillende momenten eten. Advokaat is namelijk mooi stevig door de au-bain-marie bereiding. De Advokaat kun je (met slagroom) weg lepelen, maar je kunt het ook gebruiken in gerechten of cocktails!

Glazen retro-weckpot

Omdat het product zeer veelzijdig kan worden ingezet, is de advokaat ook in verschillende verpakkingen verkrijgbaar, namelijk: de glazen retro-weckpot, maar ook kleine weckpotjes en knijpflessen.

Serveersuggestie

Espresso Charles
Ingrediënten:
50 ml. Barrel Aged Genever 8 Y.O.
30 ml. koffie
20 ml. Koffielikeur
verse (ongeslagen) room
1 à 2 koffielepels Advokaat

Bereidingswijze

Doe de Filliers Barrel Aged Genever 8 YO, koffie en koffielikeur in een shaker met ijs en schud krachtig. Giet met een strainer (zeefje) in een martiniglas.

Meng de verse room met de Filliers Advokaat en roer tot een smeuïge mix. Giet de Advokaat room over de achterkant van een lepel in het glas, zodat dit bovenop blijft drijven. Garneer met koffiebonen.

Tip! Je kan de genever, koffie en koffielikeur ook opwarmen. Zo krijg je een warme cocktail.

Filliers Distillery

In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij.

In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd.

De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Hiermee wordt gewaarborgd dat men op de Filliers distilleerderij op dezelfde beproefde ambachtelijke wijze als weleer blijft werken. Daarbij heeft men (bijna) het gehele proces – van de graanverwerking tot het bottelen – in eigen hand.

Vanaf het ontstaan van het bedrijf is de familie Filliers niet alleen gaan produceren, maar zijn er ook veel nieuwe producten ontwikkeld. Zo hebben zij naast advokaat, de graan- en fruit-jenevers, maar ook een flink aantal premium spirits, zoals de Barrel Aged Genevers, single malt whisky, gin en vodka.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top