Door naar content
Filliers Dry Gin 28

Het verhaal van Filliers Dry Gin 28 start in 1928. In dit jaar ontwikkelt Firmin Filliers - de derde generatie Filliers - het recept voor de eerste Belgische gin. Daarmee kan Filliers met recht een pionier in het distilleren van gin worden genoemd!

Dit recept vormt de basis van de huidige gin die nog steeds op kleinschalige basis in koperen ketels wordt gedistilleerd. Op die manier kan het proces nauwgezet opgevolgd worden en blijft de kwaliteit & smaak gegarandeerd.

Het geheim van de Filliers Dry Gin 28 ligt in de harmonieuze melange van maar liefst 28 botanische kruiden en specerijen. De exacte verhoudingen werden door Firmin Filliers opgeschreven. Dit authentieke recept wordt sindsdien binnen de familie van vader op zoon overgedragen. Alle varianten gin van Filliers zijn afgeleid van de Dry Gin 28 classic.

De Legendary Twins

Voor de productie van gin maakt Filliers gebruik van hen eigen prachtige stookketels. Waarbij de ene ketel wordt gebruikt om vers fruit te distilleren, wordt de andere veelal gebruikt om kruiden en specerijen te distilleren. Er worden minstens vier gecontroleerde kleine partijen botanische kruiden gebruikt.

Met dit traditionele productieproces onderscheidt Filliers zich van de moderne, industrieel bereide gins. Door deze kleinschalige benadering kan Filliers een origineel product creëren. Het proces verloopt hierbij op ambachtelijke wijze.

Filliers Distillery

In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht was op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij.

In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd.

De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Hiermee wordt gewaarborgd dat men op de Filliers distilleerderij op dezelfde beproefde ambachtelijke wijze als weleer blijft werken. Daarbij heeft men (bijna) het gehele proces – van de graanverwerking tot het bottelen – in eigen hand.

Vanaf het ontstaan van het bedrijf is de familie Filliers niet alleen gaan produceren, maar zijn er ook veel nieuwe producten ontwikkeld. Zo hebben zij naast Filliers Dry Gin 28, de graan- en fruit-jenevers, advokaat en een flink aantal premium spirits, zoals de Barrel Aged Genevers, single malt whisky en vodka.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top