Door naar content
FILLIERS Dry Gin 28 '1928 Tribute' 0,50 ltr.

Over dit product

Deze Limited Edition gin is een eerbetoon aan Firmin Filliers, 3e generatie master distiller en de bedenker van Filliers gin in 1928. Gebotteld in de oorspronkelijke flesvorm met het etiket uit de jaren '20. Firmin Filliers gebruikte toentertijd zijn knowhow in het maken van distillaten om een gin te creëren met 28 botanicals. Aangezien zijn neef apotheker was, liet hij deze gin bottelen in een apothekersfles, omdat hij op deze manier erg makkelijk aan flessen kon komen.

Proefnotities:
Neus: Complex geheel met duidelijke aroma's van jeneverbes, lavendel en hop.
Smaak: Fris met een gebalanceerde jeneverbes smaak, afgewisseld met subtiele tonen van mout, hop, engelwortel en lavendel.
Afdronk: Fris en droog.

Serveersuggestie:
Heerlijk in een klassieke G&T met premium tonic en een aantal jeneverbesjes.

Filliers Distillery

In 1869 heeft Karel Lodewijk Filliers zijn bedrijf opgericht in het Belgische Deinze, toen nog gericht op het verbouwen van granen. Het overschot aan granen werd als landbouwstokerij verstookt. In 1880 kwam de vergunning tot stand voor de ‘jeneverbranderij’ en werd de Filliers Distillery een feit.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen stookketels. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de dranken steeds meer werden verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Ook blijft het bedrijf door de jaren heen constant innoveren met nieuwe producten of verbeteringen van bestaande producten. Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en de een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.

Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 48.0 Subgroep Gin
Producent Filliers Distillery Groep Gedistilleerd Merk Filliers Dry Gin

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top