Door naar content
FILLIERS Advokaat Weckpot 2x10cl FILLIERS Advokaat Weckpot 2x10cl

Over dit product

Deze heerlijke advokaat is ontwikkeld door de echtgenote van Firmin Filliers: Julia Denecker. Het resultaat is een zachte Advokaat die met zorg is bereid uit verse eieren, volle melk, suiker en alcohol. Verrijkt met natuurlijke aroma's. Heerlijk om op te lepelen of te serveren bij je toetje, net zoals dit in 1970 ging.

De laatste tijd zien we dat deze ei likeur weer meer en meer bekendheid krijgt. En terecht! Het is namelijk erg lekker. Was het eerst “wat oma nam op zondag”, gegroeid naar de guilty pleasure, zien we het nu weer bij veel mensen terug op tafel.

Deze likeur kun je op verschillende momenten eten. Deze advokaat is namelijk  mooi stevig door de au-bain-marie bereiding. De Advokaat kun je (met slagroom) weg lepelen, maar je kunt het ook gebruiken in gerechten of cocktails!

Serveersuggestie:

Eggs-celent

Een frisse cocktail, ideaal om je maaltijd mee af te sluiten! De cocktail wordt afgewerkt met een eierschaal met Filliers Advokaat.

Ingrediënten:

3 theelepels Advokaat
15 ml. Amaretto
30 ml. witte wijn
1 theelepel citroensap
Halve eierschaal

Bereidingswijze:

Doe 3 theelepels Filliers Advokaat, 15 ml. Amaretto, 30 ml. witte wijn en een koffielepel citroensap in een shaker met ijs en schud krachtig. Giet met een strainer (zeefje) in een tumblerglas (kort whisky glas) en voeg ijs toe aan het glas.

Werk af met een halve eierschaal die je vult met Filliers Advokaat.

 

Filliers Distillery

In 1869 heeft Karel Lodewijk Filliers zijn bedrijf opgericht in het Belgische Deinze, toen nog gericht op het verbouwen van granen. Het overschot aan granen werd als landbouwstokerij verstookt. In 1880 kwam de vergunning tot stand voor de ‘jeneverbranderij’ en werd de Filliers Distillery een feit.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen stookketels. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de dranken steeds meer werden verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Ook blijft het bedrijf door de jaren heen constant innoveren met nieuwe producten of verbeteringen van bestaande producten. Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en de een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.

Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 14.0 Subgroep Advocaat
Producent Filliers Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top