Door naar content

Van hondenkar tot drankengroothandel

Toen Hendrik Olde Monnikhof in 1918 met zijn hondenkar champagnepils in Oldenzaal en omgeving verkocht, kon hij nog niet voorzien dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot een nationaal opererende drankengroothandel.

De Monnik Dranken anno nu

Met inmiddels de 3e en 4e generatie aan het roer, is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op drankgebied. Ondertussen zijn er meer dan 120 medewerkers werkzaam bij ons bedrijf. Het assortiment bestaat uit circa 10.000 verschillende soorten drank en aanverwante artikelen. Daarnaast importeren we wijn en gedistilleerd op exclusieve basis voor Nederland, vanuit meer dan 40 landen. De klantenkring bestaat onder andere uit groothandels, retailorganisaties, slijterijen, wijnhandelaren, speciaalzaken en horecagelegenheden uit heel Nederland.

Onze geschiedenis

100 jaar ervaring

De Monnik Dranken is een 100% familiebedrijf, dat in 1918 is opgericht door Hendrik Olde Monnikhof. Hendrik Olde Monnikhof begon met zijn lokale onderneming bier te verkopen in de buurt van Oldenzaal, waarbij hij de hondenkar als vervoermiddel gebruikte. Na de Tweede Wereldoorlog werd Hendrik Olde Monnikhof opgevolgd door zijn twee zoons Henk en Jan. Onder hun leiding werd de drankenhandel uitgebreid met meerdere vrachtwagens en vond een uitbreiding van het personeel plaats. In 1986 nam de huidige directeur Hans Olde Monnikhof, zoon van Henk, het bedrijf over. In 2014 treedt ook Luuk, de zoon van Hans en momenteel commercieel directeur toe tot het bedrijf. Met Luuk heeft de vierde generatie haar intrede gedaan in het bedrijf.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.

Nieuwe uitmonstering Tricolore-serie Villa Trasqua

Als u aan Villa Trasqua denkt, denkt u wellicht als eerste aan de prachtige Chianti Classico’s die het wijnhuis uit Toscane maakt. Maar bent u ook bekend met de Tricolore-serie? Deze lijn is een serie met zeer toegankelijke en eigentijdse wijnen in wit, rosé en rood.
Lees het hele bericht

Kavalan Single Cask Port Cask 11 YO The Netherlands

‘均衡’ betekent in het Taiwanees "gebalanceerd". En dat is exact waar deze botteling voor staat; het romige mondgevoel, de tonen van amandel en het algehele florale karakter zijn perfect in balans met elkaar. De rijping op portvaten zorgt daarbij voor tonen van chocolade en noten.
Lees het hele bericht

DIJK59 laat gasten genieten van Loch Lomond en Glen Scotia

Op vrijdagavond 24 maart 2023 vond er bij DIJK59 een whiskyproeverij plaats met de whisky’s van Loch Lomond en Glen Scotia. Lucién en Leoni Game hadden Arjan Hartkamp uitgenodigd om de whisky’s te laten proeven en te voorzien van commentaar.
Lees het hele bericht

Whisky Festival Noord-Nederland 2023

In het weekend van 24, 25 en 26 maart 2023 vond de 16e editie van Whisky Festival Noord-Nederland plaats. WFNN is één van de grootste en bekendste whiskyfestivals van Nederland. Vanuit heel Nederland kwamen de bezoekers naar De Suiker in Groningen.
Lees het hele bericht

Patrick blijft domineren tijdens Masters of Darts 2023

Zaterdag 18 maart 2023 stond het jaarlijkse darttoernooi van De Monnik Dranken weer op het programma. Master of darts 2023 was een feit! Onder de bezielende leiding van Thijs Willemsen en Esther de leeuw werden de deuren van Sportcafé de Kolk om klokslag 13.00 uur geopend.
Lees het hele bericht
Our people

Onze mensen

Onze mensen maken het verschil voor ons bedrijf.

De Monnik Dranken heeft meer dan 100 vaste medewerkers in dienst. Zij maken samen met onze merken het verschil. Het team is flexibel, denkt graag met u mee en hebben service hoog in het vaandel staan.

Samen zorgen voor een betere wereld

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze duurzame initiatieven

De Monnik Dranken is zich bewust van de impact die het als drankengroothandel heeft op mens en omgeving. Het is belangrijk dat we de aarde niet uitputten en ook voor toekomstige generaties een leefbare planeet achterlaten.

Buitenlandse partners

Onder onze buitenlandse partners is een groot aantal bedrijven zich zeer bewust van de invloed die zij hebben op de leefomgeving. Zij doen er alles aan om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden.

Lokale initiatieven

De Monnik Dranken is actief betrokken bij een aantal (educatieve) lokale maatschappelijke initiatieven. Denk daarbij aan OT&L, IKBINDR en de jaarlijks terugkerende Truck Run. Daarnaast staat veiligheid, ontwikkeling en educatie van onze medewerkers centraal in ons personeelsbeleid.

Educatie: Whisky proeverij voor horeca personeel in Dongen, Zaandam, Leeuwarden, Groningen en Goor

Een tekort aan gekwalificeerd horeca personeel is één van de grootste problemen waar horeca ondernemers mee kampen. Investeren in trainingen en opleidingen is één van de mogelijkheden om personeel te binden.
Lees het hele bericht

The Art of Drinks 2021, Westergas omgetoverd tot waar drankenparadijs

Drie dagen lang stond het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van beleving, beleving en nog eens beleving! Het nieuwe platform The Art of Drinks bracht alle dranken categorieën samen onder één dak.
Lees het hele bericht

25 medailles voor onze Schotse whisky’s op Scotch Whisky Masters 2021

Tijdens The Scotch Whisky Masters 2021 hebben onze Schotse whiskymerken maar liefst 25 medailles in de wacht weten te slepen. Douglas Laing & Co, GlenAllachie, Glen Scotia, Loch Lomond, Glencadam, Glenturret en Tomintoul ontvingen allemaal één of meerdere medailles.
Lees het hele bericht

Case Monnik Wine Experience 2021

Van maandag 19 april t/m 23 april vond de online editie van de Monnik Wine Experience plaats. En eens te meer bleek wat wijn zo geweldig maakt: de schier eindeloze verscheidenheid, de verhalen erachter en het plezier en genieten dat goede wijn ons kan brengen.
Lees het hele bericht

De Monnik Dranken wint Spirits Distributor of the Year 2020 Award

De Monnik Dranken is door het internationale platform ‘The Spirits Business’ verkozen tot Spirits Distributor of the Year 2020. Middels een virtuele award-uitreiking presenteerde het gerenommeerde platform de winnaars van de Spirits Business Awards. We zijn uiteraard bijzonder trots dat De Monnik Dranken deze award in de wacht heeft gesleept.
Lees het hele bericht

Media

Monnik Magazine

Lees iedere 2 maanden over de nieuwste trends, acties en ontwikkelingen van De Monnik Dranken, haar leveranciers, klanten en werknemers. Laat u inspireren en vraag hier het Monnik Magazine aan.

Bewijs van kwaliteit

Certificaten

Het jaar 2018 was een heel bijzonder jaar voor De Monnik Dranken. In de eerste plaats, omdat we in oktober 2018 ons 100-jarig bestaan vierden. Daarnaast ontvingen Hans en Luuk Olde Monnikhof in december uit handen van de commissaris van de Koning in de provincie Overijssel het predicaat ‘’Koninklijk’’. Twee belangrijke mijlpalen waar we enorm trots op zijn. Naast het predicaat Koninklijk, zijn we in het bezit van:

Back to top