Door naar content

De Monnik Dranken is actief betrokken bij een aantal (educatieve) lokale maatschappelijke initiatieven. Denk daarbij aan OT&L, IKBINDR en de jaarlijks terugkerende Truck Run. Daarnaast staat veiligheid, ontwikkeling en educatie van onze medewerkers centraal in ons personeelsbeleid.

Noaberschap

We zien het als onze plicht om – samen met andere bedrijven – te werken aan het versterken van onze gemeenschap. ‘Noaberschap’ zit diep geworteld in de Twentse samenleving.

Een betere toekomst

Met deze lokale initiatieven en de betrokkenheid van onze medewerkers creëren we een betere toekomst voor iedereen.

Werkgelegenheid OT & L De Monnik Dranken

Opleiding Transport & Logistiek in Oldenzaal

OT & L

Vanaf 1983 hebben de Stichting Vakopleiding Transport en Logistiek (VTL) en De Monnik Dranken een samenwerkingsverband.

Bij ons bedrijf zijn altijd een aantal leerlingen gedetacheerd, die een opleiding tot Chauffeur Wegvervoer of Logistiek Medewerker volgen.

Opleiding Transport & Logistiek

Deze detachering gaat sinds september 2006 via Aldivèr BPV Detachering en sinds 2017 via OT&L, Opleiding Transport & Logistiek te Oldenzaal.

 

Opleidingscentrum Transport & Logistiek Oldenzaal

 

 

Behoud van talent en vakmanschap voor Twente

IKBINDR

De Monnik Dranken is verbonden aan het initiatief IKBINDR. Dit platform is in het leven geroepen om de Twentse economie vitaal te houden.

Door te investeren in scholing behouden we het talent en vakmanschap voor Twente.

Meer over IKBINDR

 

 

 

TruckRun

Tukker Truckers en de Twentse Zorgcentra

TruckRun

De Truck Run wordt elk jaar georganiseerd door de Tukker Truckers en de Twentse Zorgcentra, die hulp biedt aan 1900 mensen met een verstandelijke beperking.

Het is een dag waarop honderden Tukkers en Tukkertjes met een verstandelijke beperking zich al tijden op verheugen.

In colonne door Twente

Ruim 400 vrachtwagens verzamelen zich op de parkeerplaats bij de Grolsch Veste in Enschede.

Vanaf hier rijden de truckers - met hun dolenthousiaste bijrijders - in colonne door Twente.

Tukker Truck Run

 

 

Boeskool is Lös | Bruegheliaans Festijn | Carnaval

Regionale evenementen

De Monnik Dranken is – samen met de Grolsch Brouwerij – sponsor van diverse grote regionale evenementen. Voorbeelden daarvan zijn de Boeskool is Lös in Oldenzaal en het Bruegheliaans Festijn in Losser.

Deze evenementen hebben een belangrijk sociaal en maatschappelijk karakter. Dankzij sponsoren en vele vrijwilligers worden er ieder jaar weer kwalitatief hoogwaardige – gratis toegankelijke - evenementen georganiseerd.

 

 

 

 

Carnaval in Twente

In Noordoost-Twente zit het carnavalsfeest diepgeworteld in de samenleving. Niet alleen in carnavalshoofdstad Oldenzaal, maar ook in de omliggende dorpen.

Voor velen is carnaval een uitlaatklep en een bindmiddel. Mensen zijn nauw betrokken bij de vereniging en werken maandenlang aan de wagens en pakken voor de optocht.

Net als bij de Boeskool is Lös en het Bruegheliaans Festijn ondersteunt De Monnik Dranken de carnavalsverenigingen in de regio.

Goed werkgeverschap

Sociaal karakter | veiligheid | educatie

Goed werkgeverschap

De Monnik Dranken is een bedrijf in ontwikkeling. De laatste jaren hebben we een kwalitatieve groei doorgemaakt en met de uitbreiding aan de Zwollestraat wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van ons meer dan 100-jarige koninklijke familiebedrijf.

Sociaal karakter

Deze groei mag niet ten koste gaan van het sociale karakter van ons bedrijf. Daar zorgt o.a. onze personeelsvereniging voor. Zij organiseren ieder jaar diverse activiteiten zoals de voorjaarsbarbecue, dart- en klootschiettoernooi en het sinterklaasfeest.

 

Veiligheid

Met behulp van RI&E brengen wij alle arbeidsrisico’s binnen ons bedrijf in kaart. Het doel van deze analyse is het wegnemen of verkleinen van gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen. Een gezonde werkomgeving zorgt voor meer werkplezier en een hogere productiviteit.

Educatie

Goed werkgeverschap is niet alleen gericht op veilige werkomstandigheden, maar ook op persoonlijke groei van medewerkers en ontwikkeling van de organisatie.

Wij stimuleren onze medewerkers om mee te doen aan vakgerichte trainingen en cursussen. Van registervinoloog tot heftruckcertificaat.

Back to top