Door naar content

Importeur van wijn en gedistilleerde dranken

De Monnik Dranken is een drankengroothandel die zich gespecialiseerd heeft als importeur van wijn en gedistilleerde dranken.

Al jaren zijn wij thuis in de wereld van drank import. Daarbij werken we op het gebied van marketing en distributie nauw samen met de verschillende wijnhuizen en distilleerderijen uit diverse landen en continenten.

Wijnimporteur voor horeca, slijterij & wijnhandel

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen. Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

Kwaliteitswijnen

De Monnik Dranken importeert wijn van 44 toonaangevende wijnhuizen uit 13 verschillende landen.

Ons Brand Management team voor wijn - bestaande uit Joke HolsterBouke Wijlens en Linda van Akkeren – werkt met veel toewijding aan een mooie balans tussen wijnen uit de Nieuwe Wereld en Oude Wereld. Daarnaast wordt het aanbod biologische wijnen (720) en alcoholvrije wijnen steeds groter en belangrijker.

Door goed in te spelen op de trends en ontwikkelingen in de wijnwereld houden wij ons assortiment actueel en toekomstbestendig.

Importeur voor whisky, rum, gin, cognac, likeuren en meer

Naast wijnimporteur zijn wij ook importeur van o.a. whisky, rum, gin, cognac, armagnac, raki en likeuren.

Whisky importeur

Gedurende de jaren hebben wij onze positie kunnen versterken als whisky importeur voor de Nederlandse markt. Momenteel vertegenwoordigen wij met veel trotst bekende distilleerderijen op exclusieve basis die Scotch Single Malt Whisky van naam distilleren zoals: GlenAllachie, Glencadam, Tomintoul, Loch Lomond, Glen Scotia, Glenturret, Tamdhu en Glengoyne.

Tevens vertegenwoordigen wij een mooi scala aan Nieuwe wereld whiskies uit alle uithoeken van de wereld zoals: Amrut, Kavalan en Mars. Daarnaast, kunnen we met de Ierse Single malt Whiskey genaamd Waterford de eerste whisky aanbieden waarbij het terroir centraal staat en hebben we met Buffalo Trace de oudst oudste continu producerende Amerikaanse Whiskey distilleerderij in ons portfolio.

 

Merkenbouwer

Wij houden ons op pionierende wijze bezig met het vercommercialiseren van merken, op exclusieve basis voor de Nederlandse markt. Daarbij zoeken wij naar kwalitatief onderscheidende producten. Daarmee kunnen onze afnemers het verschil maken en zich anders profileren dan de concurrentie.

Educatie: Whisky proeverij voor horeca personeel in Dongen, Zaandam, Leeuwarden, Groningen en Goor

Een tekort aan gekwalificeerd horeca personeel is één van de grootste problemen waar horeca ondernemers mee kampen. Investeren in trainingen en opleidingen is één van de mogelijkheden om personeel te binden.
Lees het hele bericht

The Art of Drinks 2021, Westergas omgetoverd tot waar drankenparadijs

Drie dagen lang stond het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van beleving, beleving en nog eens beleving! Het nieuwe platform The Art of Drinks bracht alle dranken categorieën samen onder één dak.
Lees het hele bericht

25 medailles voor onze Schotse whisky’s op Scotch Whisky Masters 2021

Tijdens The Scotch Whisky Masters 2021 hebben onze Schotse whiskymerken maar liefst 25 medailles in de wacht weten te slepen. Douglas Laing & Co, GlenAllachie, Glen Scotia, Loch Lomond, Glencadam, Glenturret en Tomintoul ontvingen allemaal één of meerdere medailles.
Lees het hele bericht

Case Monnik Wine Experience 2021

Van maandag 19 april t/m 23 april vond de online editie van de Monnik Wine Experience plaats. En eens te meer bleek wat wijn zo geweldig maakt: de schier eindeloze verscheidenheid, de verhalen erachter en het plezier en genieten dat goede wijn ons kan brengen.
Lees het hele bericht

De Monnik Dranken wint Spirits Distributor of the Year 2020 Award

De Monnik Dranken is door het internationale platform ‘The Spirits Business’ verkozen tot Spirits Distributor of the Year 2020. Middels een virtuele award-uitreiking presenteerde het gerenommeerde platform de winnaars van de Spirits Business Awards. We zijn uiteraard bijzonder trots dat De Monnik Dranken deze award in de wacht heeft gesleept.
Lees het hele bericht

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.

Back to top