Door naar content
Kavalan Taiwanese Whisky

Aan het begin van deze eeuw verklaarde men Mr. Tien-Tsai Lee, eigenaar van King Car voor gek toen hij aangaf te dromen van een whisky distilleerderij in Taiwan. Vandaag de dag is de Kavalan Distillery, met 1,2 miljoen bezoekers per jaar, de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld.

Whisky uit Taiwan

De zomers zouden er te warm zijn en Taiwan had geen ‘whisky traditie’. Toch kwam de distilleerderij er. In 2005 werd in Yilan, in het noordoosten van Taiwan, begonnen met de bouw van de Kavalan Distillery. In de oudheid heette het land rond Yilan Kavalan. Het was een mysterieus gebied, dat alleen werd bewoond door de inheemse bevolking van de Kavalan-clan. De distilleerderij is dan ook vernoemd naar de oude oorspronkelijke naam voor de Yilan regio en haar vroegere bewoners.

Snow Mountain & Central Mountains

Het water dat gebruikt wordt voor het distilleren van Kavalan whisky is afkomstig uit de bronnen van Snow Mountain en de Central Mountains en staat bekend als helder en romig. De kwaliteit van dit water is één van de redenen dat de whisky’s van Kavalan zo goed smaken.

Ian Chang & Dr. Jim Swan

Met goed water alleen maak je echter nog geen wereldwijd gerespecteerde whisky. Masterblender Ian Chang en zijn team kregen in het begin hulp van, de in 2017 overleden, whiskylegende dr. Jim Swan. Met zijn onmetelijke whiskykennis en arbeidsethos had hij een belangrijk aandeel in het huidige succes van Kavalan. Ian Chan is sinds jaar en dag masterblender bij de Kavalan Distillery. Op de vraag hoe Taiwanese whisky zich onderscheid ten opzichte van andere whiskystijlen antwoordde hij; “Wanneer je onze whisky’s proeft zul je deze soepel, zacht en romig vinden. Met daarbij een rijke geur van tropische, fruitige en zoete karakters. In het bijzonder appel en mango. Maar ook orchideeën, waar er honderden van zijn in de regio Yilan”.

Meeste bezochte whisky distilleerderij ter wereld

Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld. Een bezoek aan de Kavalan Distillery is dan ook een ware belevenis.

Zelf whisky blenden met persoonlijk etiket

Whiskyliefhebbers kunnen er niet alleen deelnemen aan (gratis basis) proeverijen, maar ook hun eigen whisky blenden met bijbehorend persoonlijk etiket.

King Car Orchid Orchard

In het King Car Orchid Orchard kunnen bezoekers whisky’s proeven tussen honderden orchideeën; de lokale inspiratie voor de bloemrijke toets van Kavalan.

Kavalan Cooperage

Daarnaast kan men de Kavalan Cooperage bezoeken. Dit biedt een uniek kans om van buitenaf de ervaren kuipers hun werkzaamheden te zien verrichten, zoals de unieke schaaf-, rooster en blaker-techniek van Kavalan. Van essentieel belang voor de Solist Vinho Barrique, die in 2015 bij de World Whiskies Award de onderscheiding “World’s Best Single Malt” won.

Ruige en schilderachtige kust Yilan

Ook kan men genieten van de ruige en schilderachtige kust van Yilan waar de ijskoude winterse wind bijdraagt aan de verlengde oxidatietijd en het unieke rijpingsproces van Kavalan.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top