Door naar content
KAVALAN Distillery Select No1 Single Malt Whisky 0,70 ltr KAVALAN Distillery Select No1 Single Malt Whisky 0,70 ltr KAVALAN Distillery Select No1 Single Malt Whisky 0,70 ltr

Over dit product

De Kavalan Distillery Select reeks is op de markt gebracht om een entry-level Kavalan whisky te creëren. Het idee hierachter is om een toegankelijke whisky te produceren, welke puur heerlijk is om te nippen, maar ook in cocktails en voor de high-end horeca een ideale single malt voortbrengt. De unieke tropische fruitgeuren, kenmerkend voor Kavalan, zorgen er samen met een vakkundig blendproces voor een rijke, maar zacht gelaagde smaak. 

Deze Distillery Select No1 is het resultaat van het rijpen op verschillende type vaten, met een groot aandeel sherry vaten. 

Proefnotities:
Kleur: Donker amber
Neus: Elegant en zoet. Aroma's van tropisch fruit en warme vanille.
Smaak: Zoet, zacht en soepel. Tonen van karamel, appel, peer en vanille. 
Afdronk: Lang en vol body. Licht kruidig.

Serveersuggestie:
Heerlijk om puur te drinken of met een ijsklontje, maar leent zicht ook uitstekend voor verschillende cocktails, bijvoorbeeld een Old Fashioned. 

Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in Taiwan welke in familiebezit is. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld. 

Land van herkomst Taiwan Alcohol 40.0 Subgroep Whisky
Producent Kavalan Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top