Door naar content

Alles over American whiskey 

Afkomst

Bourbon is simpel gezegd Amerikaanse whiskey die gemaakt wordt van maïs, om een zoetere smaak toe te voegen. Het toevoegen van maïs zorgt voor een rokerige en karamelrijke smaak. De naam bourbon is afkomstig uit Bourbon County in Kentucky. In de 18e eeuw kwamen veel Ierse en Schotse immigranten naar Kentucky, die hun kennis over het maken van whiskey met zich meebrachten.

Voorwaarden

Om een whiskey daadwerkelijk een bourbon te mogen noemen, zijn er een aantal strenge regels waaraan het moet voldoen. De drank moet namelijk gemaakt zijn in Amerika. Er mogen geen andere dranken of kleurstoffen aan de drank toegevoegd worden. Daarnaast is het belangrijk dat de bourbon minimaal 51% maïs bevat. In de tweede distillatie van het productieproces, moet het alcoholpercentage onder de 80% blijven. Gewoonlijk bevat een bourbon tussen de 60% en 70% alcohol. Als laatst heeft bourbon geen rijpingsminimum, in tegenstelling tot straight bourbon die een rijpingsminimum van twee jaar heeft. 

Straight of blended bourbon

Bourbon wordt onderverdeeld in twee soorten: straight bourbon en blended bourbon. Het verschil tussen deze soorten, is dat straight bourbon minstens twee jaar wordt gerijpt in eikenhouten vaten. Blended bourbon is minimaal 51% straight bourbon, waar andere gedistilleerde dranken en kleurstoffen aan toegevoegd worden. 

Floor
Neem contact op met onze bourbon-specialist Floor

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.

Back to top