Door naar content
Sazerac Rye

Sazerac Rye

“The one and only New Orleans Original”. Sazerac Rye Whiskey symboliseert de traditie en historie van New Orleans en brengt je
terug naar de jaren 1800… Saloons, versluierd als koffietentjes, maakten
de entree in de straten van New Orleans. Op Royal Street stond een koffietentje genaamd The Sazerac Coffee House, waar de lokale apotheker drankjes serveerde met Rye Whiskey en Peychaud’s bitters. Het drankje kreeg de naam ‘The Sazerac’ en Amerika’s eerste merk-cocktail was geboren. Sazerac Rye is vernoemd naar dit koffiehuis en wordt gemaakt op de wereldberoemde distilleerderij van Buffalo Trace. Sazerac Rye slaagt erin een zoet, fruitig smaakproefiel aan te bieden, aangevuld met een kruidige rye smaak welke zicht ontwikkelt in de afdronk.

The Sazerac Cocktail

De legende vertelt dat in 1838, Antoine Amedie Peychaud, eigenaar van een apotheek in New Orleans, zijn vrienden trakteerde op een mixdrankje met brandy, waar hij onder andere zijn eigen ‘Peychaud’s Bitters’ aan toevoegde, gemaakt van een geheim familie recept. De mixjes werden gemaakt met behulp van een eierdopje met dubbele uiteinden als jigger, toen bekend als een ‘coquetier’, waarvan het woord cocktail is afgeleid. Zo werd ’s werelds eerste cocktail geboren!

Tegen 1850 was de Sazerac-cocktail, gemaakt met Sazerac brandy en Peychaud’s Bitters, immens populair. Toen in 1873 een plaag van druifluis de complete cognac en brandy productie teisterde, werd de brandy vervangen door Rye Whiskey en werd er een scheutje absint toegevoegd. In 1912 werd absint verbannen in de Verenigde Staten, en werd het vervangen door een anijslikeur genaamd Herbsaint, waarna het officiële recept van de cocktail werd aangepast om Herbsaint te gebruiken.

Het officiële recept van “The Sazerac”:

  • 1 suikerklontje
  • 45ml Sazerac Rye Whiskey
  • 7,5ml Herbasaint
  • 3 scheutjes Peuchaud’s Bitters
  • Citroenschil

Vul een Old-Fashioned glas met ijs. Doe in een tweede Old-Fashioned glas het suikerklontje en Peychaud’s Bitters en verpletter het suikerklontje. Voeg de Sazerac Rye Whiskey toe aan het tweede glas. Gooi het ijs uit het eerste glas en bedek de rand van het glas met de Herbasaint. Giet het whiskey-bitters-suiker mengsel van het tweede glas in het eerste glas en garneer met de citroenschil.

Website: https://www.buffalotracedistillery.com/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top