Door naar content
Glen Scotia

Glen Scotia is een kleine distilleerderij in Campbeltown. Al sinds 1832 distilleert men hier de typische kruidige en maritieme whisky’s waar Campbeltown om bekend staat.

Whisky capital of the world

In vervlogen tijden kende Campbeltown meer dan 30 distilleerderijen en werd het stadje ‘whisky capital of the world’ genoemd. Dit is ook de reden dat het stadje een opzichzelfstaande whiskyregio is.

Glen Scotia is één van de drie distilleerderijen die nog over zijn. Lange tijd leed Glen Scotia een anoniem bestaan. De whisky die hier gemaakt werd verdween hoofdzakelijk in blends.

Iain McAlister

Dat veranderde toen Iain McAlister in 2008 in dienst trad bij Glen Scotia. Iain is een kind van Campbeltown. Hij werd er geboren en groeide slechts 20 kilometer van de distilleerderij op.

Productieproces verbeterd

Vanaf de eerste dag was het zijn doel om de roemruchte historie en traditie van Campbeltown naar voren te laten komen in de whisky’s van Glen Scotia. Het gehele productieproces werd onder de loep genomen en waar nodig verbeterd.

Campbeltown-roots

Daarbij werd niets aan het toeval overgelaten. Iain: “het was een enorme klus, maar na een lang en arbeidsintensief proces kwamen we op het door ons gewenste niveau.

We hebben alles geoptimaliseerd. Van de samenstelling van het schrootsel tot en met de lengte van de fermentatie (nu 128 uur). Uiteindelijk hebben we onze Campbeltown-roots weer gevonden!”

Scottish Whisky Distillery of the Year

De jarenlange arbeid van Iain en zijn collega’s werd in 2021 op ultieme wijze beloond.

De distilleerderij werd uitgeroepen tot Scottish Whisky Distillery of the Year en Glen Scotia 25 Years Old werd in San Francisco uitgeroepen tot ‘best single malt whisky in the world’.

Het is tot nu toe nog nooit voorgekomen dat een distilleerderij in hetzelfde jaar zowel wordt gekroond tot ‘Schotse distilleerderij van het jaar’ én de beste whisky ter wereld in huis heeft.

Een blik op de toekomst

Glen Scotia heeft zichzelf en Campbeltown in 2021 weer op de (whisky)kaart gezet. Dankzij de toewijding van de vakmensen op de distilleerderij en diverse investeringen is het whiskymerk sterk gegroeid.

In de whiskywereld wordt gezegd dat Glen Scotia het toonbeeld is van de wederopstanding van Campbeltown als vooraanstaande whiskyregio.

De toewijding, vakmanschap en vastberadenheid van het team van Glen Scotia is een bron van inspiratie voor anderen. Samen met Glen Scotia zijn zij van plan om Campbeltown weer in het middelpunt van de aandacht te plaatsen.

 

Arjan
Wilt u meer informatie over Glen Scotia Campbeltown Single Malt Whisky? Neem dan contact op met Arjan Hartkamp.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top