Door naar content

Glen Scotia uitgeroepen tot Schotse distilleerderij van het jaar 2021!

09 december 2021

2021 is een topjaar voor de Glen Scotia Distillery uit Campbeltown! Alweer voor de 2e keer dit jaar ontvangt Glen Scotia een grote en prestigieuze prijs. De distilleerderij is tijdens de Scottish Whisky Awards uitgeroepen tot Scottish Whisky Distillery of the Year 2021!

Best Whisky In The World 2021

Deze prijs volgt zeven maanden na het succes in San Francisco. Tijdens de San Francisco World Spirits Competition werd de Glen Scotia 25 YO uitgeroepen tot Best Whisky In The World 2021.

Het is de eerste keer dat één distilleerderij beide prijzen in hetzelfde jaar heeft gewonnen. Hiermee wordt de toenemende status en zichtbaarheid van de Campbeltown-whiskyproducent bevestigd.

Victoriaanse whiskyhoofdstad van de wereld

Glen Scotia komt uit de kleinste whisky producerende regio van Schotland. Ooit bekend als de 'Victoriaanse whiskyhoofdstad van de wereld'. In zijn hoogtijdagen was het kleine kustplaatsje de thuisbasis van meer dan 30 distilleerderijen.

Tegenwoordig is Glen Scotia één van de slechts drie overgebleven distilleerderijen. Maar door een programma van voortdurende investeringen en lokale inspanningen, breidt Glen Scotia zijn aanwezigheid op de Britse en internationale markten uit. Daarmee laat Glen Scotia oude tijden herleven.

Master Distiller Iain McAlister aan het woord

Iain McAlister, Master Distiller en Distillery Manager bij Glen Scotia: "Campbeltown was lange tijd de vergeten whiskyregio van Schotland, maar de laatste jaren is er een echte heropleving in de belangstelling voor de whisky die we hier produceren.”

“Vanaf het Victoriaanse tijdperk tot op de dag van vandaag heeft whisky altijd in het hart van deze gemeenschap gestaan. De technieken en het vakmanschap die onze whisky zo uniek maken, zijn van generatie op generatie doorgegeven. Ik ben dankbaar dat we erin geslaagd zijn om het erfgoed van Campbeltown als whisky producerende regio nieuw leven in te blazen. Ook al zijn veel van de distilleerderijen hier al lang verdwenen.”

“Onze distilleerderij is klein, maar dat stelt ons in staat om ons te concentreren op kwaliteit.”

“De prijs voor beste whisky ter wereld winnen met onze Glen Scotia 25 YO en nu de status van 'Scottish Whisky Distillery of the Year' behalen. Dat hadden we niet durven dromen. Het was een goed jaar voor Campbeltown-whisky, maar we stoppen hier niet. We zijn getuige van de renaissance van de stad en het is echt prachtig.”

Glen Scotia in Nederland

De Monnik Dranken is importeur van onder andere Glen Scotia. De prijswinnende 25 jaar oude Glen Scotia Single Malt is beperkt verkrijgbaar. Heeft u interesse? Neem dan vooral contact op met onze Verkoop Buitendienst voor de beschikbaarheid. Met het winnen van de “Distillery of the Year 2021” prijs is duidelijk dat het volledige portfolio van deze Campbeltownse distilleerderij de moeite waard is om te ontdekken!

 

Back to top