Door naar content

Glen Scotia 25 YO verkozen tot beste single malt ter wereld!

06 mei 2021

Campbeltown is in 2021 weer even de whiskyhoofdstad van de wereld! De 25-jaar oude single malt whisky van Glen Scotia werd door de vakjury van het prestigieuze San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) verkozen tot ‘The Best Whisky in The World in 2021’.

Een fantastisch resultaat! En daarnaast een mooie erkenning van het werk dat Master Distiller Iain McAlister en zijn collega’s bij Glen Scotia hebben verricht.

Dit jaar beoordeelde de SFWSC-jury 3.800 spirits in 31 verschillende categorieën. Glen Scotia 25 Years Old werd daarbij uiteindelijk uitgeroepen tot 'Best in Show Whisky', wat het de beste whisky ter wereld maakt in het jaar 2021.

Over San Francisco World Spirits Competition

De San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) is één van de meest prestigieuze competities voor sterke dranken ter wereld. De juryleden zijn gerenommeerde experts in hun vakgebied met vaak tientallen jaren ervaring in de drankensector. De competitie begon in het jaar 2000 en is daarmee de op één na oudste spirits-competitie ter wereld.

Glen Scotia 25 Years Old

Deze mooie 25 jaar oude Campbeltown single malt heeft eerst rustig liggen rijpen op de beste vaten van Amerikaans eikenhout, om vervolgens gehuwd te worden in first-fill bourbonvaten. Daarna werd de whisky gebotteld op 48,8%, zonder koude filtratie of toevoeging van kleurstoffen.

Proefnotitie  
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van gemalen gember.
   
Art.nr. 108528 Glen Scotia 25YO Classic Campbeltown Single Malt
   
Beschikbaarheid: Glen Scotia 25 Years Old is momenteel niet voorradig. Het artikel is weer in bestelling en naar verwachting eind mei weer leverbaar. We ontvangen een beperkt aantal flessen.

Goud voor Glen Scotia 15 Years Old

Glen Scotia 25 Year Old was niet de enige whisky van de distilleerderij die dit jaar een prijs ontving in San Francisco. Ook de Glen Scotia 15 Year Old werd bekroond. Deze whisky ontving een gouden medaille in de categorie ‘Distillers Single Malt Scotch 13 to 19 Years’.

Glen Scotia; whisky from the whiskiest place in the world.

Campbeltown

Glen Scotia Single Malt Whisky

Campbeltown, een klein stadje op het schiereiland Mull of Kintyre, kreeg ooit de bijnaam ‘Spiritsville’ of ‘Whiskyopolis’ en zelfs ‘The Whisky Capital of the World’. Dit vanwege het enorme aantal (meer dan 30) distilleerderijen die in dit kleine stadje waren gevestigd.

Vandaag de dag zijn er slechts 3 over, waaronder Glen Scotia!

Back to top