Door naar content
Mars Japanese Whisky

Japanse whisky heeft zijn internationale reputatie snel zien stijgen na het winnen van verschillende 'spirit competitions' en Mars Whisky is daarop geen uitzondering. In 2013 werd Mars Maltage 3+25 (28yo) tijdens de World Whiskies Awards verkozen tot beste blended malt whisky van de wereld.

Op twee na oudste whiskymerk van Japan

Mars is het op twee na oudste whiskymerk van Japan en heeft een uniek blending-proces waarmee het zich onderscheid van andere distilleerderijen in de wereld. Het whiskymerk behoord tot Hombo Shuzo. Een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar ervaring heeft in het maken van spirits, wijn en bier.

The Rising Star of Japanese Whisky
Qua productieomvang is Mars zo’n 60 keer kleiner dan de grootste distilleerderij van Japan. Mars mag dan in productie veel kleiner zijn dan de grote whiskynamen uit Japan, men maakt hier whisky van topkwaliteit. Mars Whisky wordt dan ook “The Rising Star of Japanese Whisky” genoemd.

Shinshu - Tsunuki – Yakushima

In Japan heeft men het blenden van whisky tot kunst verheven. Een mooi voorbeeld hiervan is de hiervoor genoemde Mars Maltage 3+25 (28yo). Deze whisky is een blend afkomstig van 2 oude en inmiddels gesloten distilleerderijen van Mars Whisky (Yamanashi en Kagoshima) en heeft 25 jaar lang gerijpt in de pakhuizen van de huidige Mars Shinshu Distillery in Miyadamura hoog in de Japanse Alpen.

De voorraad whiskyvaten afkomstig van Yamanashi en Kagoshima is klein en de gebottelde limited editions zijn vrijwel alleen beschikbaar voor de Japanse markt. Gelukkig heeft Mars Whisky tegenwoordig twee distilleerderijen (Shinshu en Tsunuki) en nog een extra pakhuis op het eiland Yakushima. Op deze manier kan men bij Mars Whisky eindeloos experimenteren met het blenden van – onder verschillende klimatologische omstandigheden gerijpte – whisky’s.

Shinshu Distillery

De Shinshu Distillery ligt op 800 meter boven zeeniveau en is daarmee de hoogst gelegen distilleerderij van Japan. Hier hoog in de Japanse Alpen is het ’s winters koud en in de zomer kan het behoorlijk warm worden. Deze extreme omstandigheden hebben invloed op de smaak van de whisky.

Komagatake
De distilleerderij ligt aan de voet van de berg Komagatake en wanneer een whisky Mars Komagatake heet dan is deze single malt whisky afkomstig van de Shinshu Distillery

Mineraalrijk bronwater van Kiso
Het bronwater is afkomstig van de berg Kiso. Dit water heeft eeuwenlang door de granieten rotsbodem gesijpeld en is daardoor rijk aan natuurlijke mineralen. Dit geeft de whisky een soepele en complexe smaak.

Tsunuki Distillery

In 2016 werd een 2e distilleerderij geopend in de Kagoshima regio in het zuiden van Japan. Tsunuki is omgeven door laaggebergte en het water dat men gebruikt is afkomstig van Mount Choya (513 meter) en Mount Kurata (475 meter).

De Tsunuki Distillery kan worden gezien als de opvolger van de gesloten Kagoshima-distilleerderij die ooit in het nabij gelegen Kyushu was gevestigd.

In vergelijking met de Shinshu distilleerderij zijn de klimatologische omstandigheden bij de Tsunuki distilleerderij een stuk minder extreem. Het wordt hier ’s winters minder koud en zomers net iets warmer, waardoor de angel’s share hoger is. Ook zijn de faciliteiten hier anders ingericht. Door gebruik te maken van andere soorten stills, is het mogelijk om op de Tsunuki-distilleerderij iets zwaardere whisky te produceren.

Dankzij de Tsunuki-distilleerderij heeft Mars de whisky-range kunnen uitbreiden.

Yakushima Aging Cellar

Dit mooie eiland staat sinds 1993 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het klimaat is tropisch warm met een hoge luchtvochtigheid. Er wordt gezegd: "het regent er 35 dagen per maand". Dit extreme klimaat biedt Mars Whisky de mogelijkheid de whisky te laten rijpen onder totaal andere omstandigheden dan bij Shinshu en Tsunuki.

Mars whisky range

Naast de core-range - Mars Maltage Cosmo en Mars Kasei – verschijnen er onder leiding van Master Distiller Kusano-san jaarlijks een aantal Komagatake en Tsunuki Single Malt Limited Editions.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top