Over dit product
De distilleerderij Shinshu ligt bij de hoogste berg van de Japanse Alpen: Komagatake. Deze berg geeft niet alleen zijn naam aan deze single malt, maar ook het heldere bronwater wat van hellingen komt, wordt gretig gebruikt door de stokerij. De Single Malt Komagatake Shinshu Aging “2022 Edition” vormt de kern van de single malt collectie van Mars. Deze editie is voornamelijk gerijpt op bourbonvaten, met verfijnde accenten van op sherry- en portvaten gerijpte whisky. Het resultaat is een elegante, rijke en olieachtige whisky – typerend voor het karakter van Komagatake.
Proefnotities:
Neus: Fruitige geuren van abrikoos en banaan, gevolgd door een vleugje appelthee.
Smaak: Start met tonen van gedroogde pruim en hazelnoot, afkomstig van de sherryvaten. Daarna een milde zoetheid van acaciahoning.
Afdronk: Zacht & soepel, met een volle indruk en een lichte droogheid. De smaak van rijp kaki-fruit blijft aangenaam hangen.
In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.
Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.
Mars heeft twee distilleerderijen, genaamd Shinshu en Tsunuki, en één rijpingskelder op het eiland Yakushima. Deze exceptionele gebieden bieden Mars de kans om te experimenteren en unieke smaken te produceren met verschillende soorten rijping. Van het koude berggebied tot de warmte en vochtigheid in het zuiden.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen

Whisky & Rum aan Zee 2025
Zout in de lucht, karakter in het glas. Op zaterdag 11 oktober 2025 vormt IJmuiden opnieuw het decor voor Whisky & Rum aan Zee – een sfeervol festival aan de Nederlandse kust waar liefhebbers van whisky én rum hun hart kunnen ophalen. Ook De Monnik Dranken is erbij, met een selectie onderscheidende merken uit uiteenlopende windstreken.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.