Over dit product
Lente in Japan staat synoniem voor prachtig weer en de wereldbekende kersenbloesem. Het is vaak een favoriete tijd van het jaar voor de Japanners, en ook voor het Mars whiskyhuis, bekend om de productie van zijn single malts. De bloei begint in het zuiden, en baant zich een weg omhoog langs de archipel naar het noorden.
De drie lageringslocaties van Mars worden geleidelijk versierd met roze bloemen: eerst op het eiland Yakushima; dan verder richting Tsunuki en uiteindelijk in het noorden bij de Komagatake distilleerderij, waar het panorama van roze en witte bloemen de smeltende sneeuw vergezelt. Om dit beeldschone fenomeen te eren heeft Mars drie whisky's gelanceerd, waaronder deze.
Mars Komagatake Japanese Spring is een elegante, rijke single malt whisky, geproduceerd in kleine batches en gerijpt in de Japanse Komagatake distilleerderij, aan de voet van de centrale Japanse Alpen. Ongeveer 50% van de gebruikte vaten zijn first-fill bourbonvaten, aangevuld met Amerikaanse witte en virgin eikenvaten voor een perfecte balans. Waarvan een aantal vaten voorheen gevuld waren met licht geturfde sherrygerijpte whisky. Dit heeft gezorgd voor extra complexiteit en diepte.
Proefnotities:
Neus: Moutige en frisse tonen van abrikoos, perzik, appel, witte bloemen en geroosterde vanille.
Smaak: Exotische ananas en rijpe banaan in een olieachtige textuur. Jam-achtige sinaasappel, kweepeerpasta, honing, cacaopoeder en hazelnoot.
Afdronk: Elegant, lang en zoet met kastanjes en bittere sinaasappel.
In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.
Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.
Mars heeft twee distilleerderijen, genaamd Shinshu en Tsunuki, en één rijpingskelder op het eiland Yakushima. Deze exceptionele gebieden bieden Mars de kans om te experimenteren en unieke smaken te produceren met verschillende soorten rijping. Van het koude berggebied tot de warmte en vochtigheid in het zuiden.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.