Door naar content
Tomintoul

De whisky’s worden alom geprezen om het milde en vriendelijke karakter; zij worden ook wel The Gentle Dram genoemd. De distilleerderij ligt even ten noorden van het dorpje Tomintoul in de beroemde Glenlivet regio.

Dit gebied is onderdeel van het Cairngorms National Park in het hart van de Speyside.

“Tomintoul The Gentle Dram”

Tomintoul distilleerderij

De Tomintoul distilleerderij dateert uit 1965 en ligt aan de rivier Avon ongeveer 9,5 kilometer ten noorden van Tomintoul. De relatief jonge distilleerderij is in korte tijd tot bloei gekomen en is één van de weinige onafhankelijke distilleerderijen van Schotland.

Terwijl de weersomstandigheden in Cairngorms soms onstuimig en koud kunnen zijn kenmerken de whisky’s van Tomintoul zich door het zachte, ronde karakter met verfijnde houttonen.

Zuivere lucht

De natuurlijke omgeving rond de distilleerderij - met zijn zuivere lucht – draagt bij aan de kwaliteit en smaak van de whisky.

Ballantruan Spring

Water is de levensbron van elke distilleerderij en daarom staan ze altijd op plekken met voldoende water van goede kwaliteit. Het kostte een jaar om in de Cromdale Hills de Ballantruan-bron te vinden. Dit zuivere en pure water vormt de basis voor ‘The Gentle Dram’.

Robert Fleming

Bij Tomintoul werkt Robert Fleming als Distillery Manager. Dat hij in de whisky industrie is gaan werken is geen verrassing, want zijn familie produceert al vier generaties whisky in het de Speyside.

Robert heeft sinds 1974 bij verschillende distilleerderijen gewerkt, voordat hij bij Tomintoul kwam. In 2020 heeft Tomintoul met een speciale botteling het 30-jarige jubileum van Fleming bij de distilleerderij gevierd.

Tomintoul

De naam Tomintoul, uitgesproken als 'Tom-in-'t-Owl', komt uit het Gaelic en betekent "heuvel in de vallei".

Het dorp Tomintoul is dan ook het hoogst gelegen dorp ten opzichte van de zeespiegel in Schotland. Vanaf hier trekken bergbeklimmers en wandelaars het gebied van de rivier Avon en de Livet in. Vlakbij het dorp liggen de uitlopers van de Cairgorn mountains, de Cromdale en de Ladder Hills.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top