Over dit product
Deze expressie van Tomintoul is gedistilleerd in 2009. Vervolgens heeft het zijn eerste rijpingsperiode ondergaan op ex-bourbonvaten. De laatste rijpingsperiode heeft de whisky ondergaan op hoogwaardige cognacvaten, speciaal uitgekozen door Master Distiller Robert Fleming. De whisky is gebotteld op 46% en kenmerkt zich door rijke fruitsmaken met een stevig karakter.
Proefnotities
Neus: Zoete aroma’s van amandelen, gebakken abrikozen, vanille, donkere chocolade en roze peperkorrels.
Smaak: Complexe lagen van gemberkoekjes, witte chocolade, hinten van donker fruit en bakkerskruiden.
Afdronk: Warme kruiden, eikenhout, vanille, melkchocolade en hinten van kastanje.
In de Schotse Hooglanden, midden in het prestigieuze Glenlivet gebied, ligt het dorp Tomintoul. Hier in het hart van de Speyside- regio ligt de Tomintoul Distillery.
In het midden van de vorige eeuw duurde het meer dan een jaar om een waterbron te vinden die benut zou kunnen worden om malt whisky te produceren. De zoektocht eindigde met de ontdekking van de Ballantruan Spring, een bijzondere bron met het zuiverste water, genesteld in de Cromdale Hills. Vlakbij, aan de majestueuze Avon River, werd vervolgens de Tomintoul Distillery gebouwd. De natuurlijke omgeving, de hoge ligging, de zuivere lucht en de hoge kwaliteit water uit de Ballantruan Spring dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van Tomintoul Speyside Glenlivet single malt: "the gentle dram". Angus Dundee Distillers, de eigenaar van de Tomintoul Distillery, bracht samen met een team van goed opgeleide medewerkers de distilleerderij tot bloei.
De productie van Tomintoul Speyside Glenlivet single malt whisky is een mix van magie, mystiek, vakmanschap en tijd. Voor de productie van een goede single malt scotch whisky zijn drie bestanddelen het meest belangrijk: gemoute gerst, gist en niet te vergeten, water. Een bron van zuiver water is hiervoor een belangrijk element. De Tomintoul Distillery is dan ook gezegend met de constante toevoer van het zuivere water van de Ballantruan Spring. Tomintoul laat de whisky's ten minste 10 jaar rusten op vaten: de beste vaten blijven soms 16 jaar of zelfs tot 33 jaar liggen.
Robert Fleming, directeur van de distilleerderij van Tomintoul en wiens familie al generaties lang whisky distilleert, is de Master Distiller. De mensen van zijn team hebben gezamenlijk eeuwenlange ervaring in het vak en in de tradities van het maken van de mooiste scotch malt whisky's.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.